Menukaart

 

Heeft u allergiën of volgt u een dieet? Wij verzorgen graag een aangepast gerecht voor u en denken vanzelfsprekend met u mee!

 

Menukaart

Voorgerechten 13,-

Gravad Lax, gemarineerde zalm met gerookte biet,
wafel met ansjovis en schuim van komkommer
 
Zacht gegaarde zeeduivel met creoolse kruiden, panna cotta van peterselie, krokant van basilicum en gefermenteerde limoen
 
Tataki van longhaas met crème van miso, Kewpie mayonaise, sesamkrokant en salade met udon noedels, taugé en sojabonen
 
Kwartelfilet gelakt met mole en dukkah, gekonfijt kwartelpootje, bitterbal van kwartel en 82% pure chocolade en een crémeuse van veldsla
 
Rouleau van knolselderij en bieslook, piccalillybouillon en
Amsterdamse uitjes

Tussengerechten 8,50

Duivenbouillon met truffelroom
 
Risotto met rivierkreeftjes en mierikswortel, gepocheerd ei, spinazie met kummel en een schuim van schaaldieren
(Supplement Argentijnse gamba) per stuk 3,50

Hoofdgerechten 22,-

Geroosterde Spaanse tonijn met dumplings van krab, rammenas en shiitake met groene asperges en zwarte bonen-oestersaus
 
Gepekelde skrei met een specerijenkorst van Bretonse curry, witlof in citrus gegaard,hummus met ras el hanout, escabeche van scheermessen en beurre blanc met tijm
 
Rillette van tamme eend met brioche, koolrabi, knolselderij met five spices, hazelnoot en saus van Paulus Blond Bier
 
Duroc-varkenshaas met krokant buikspek, koolraap van de bbq met bechamel van Savoramosterd en Gruyère en een mosterdjus
 
Bloemkool met krielaardappels in hollandaise met kappertjes, morieljes en gepickelde radijs

Nagerechten 10,-

Dessert van yoghurt, duindoornbes, amandel en bloedsinaasappelsorbet
 
Tarte tatin van kweepeer met abrikozenmarmelade,
crumble van ras el hanout, tonkabonenroomijs
 
Trifle van pure chocolademousse, koffie en caramel met
florentine-hazelnoot koekje en koffieroomijs

Bergpaviljoen Classics

Proeverij
Drie exquise voorgerechtjes “De Proeftuin”
15,-

Oesters
“Creuses” per stuk 3,50

Sashimi
Sashimi van tonijn, zalm en coquilles met wasabi, zeewiersalade,
gekonfijte gember en kikkoman
16,-
 
Plateau fruits de mer € 37 p.p.
Plateau fruits de mer inclusief halve kreeft € 49 p.p.
Dit zeebanket is te bestellen vanaf twee personen, wij serveren dit met brood, sauzen en sjalottenvinaigrette.
 
Eendenlever
Mousse van eendenlever met gebakken eendenlever, appelcrumble en Pedro Ximénez
16,-
 
Pompoen
Crème brûlée van pompoen met gnocchi van ricotta, blokjes gebakken eendenlever, pata negra, geroosterde pompoen en crème van pompoenpit
15,-
 
Steak Tartaar
Steak tartaar met focaccia met tomaat, gepofte cherry tomaatjes, meloesuitjes en acetomayonaise
voorgerecht - 80 gram steak tartaar 14,00
hoofdgerecht - 140 gram steak tartaar + friet 28,00
 
Salade "Paviljoen"
Rijk gevulde salade met gamba, coquille, pata negra, crème van eendenlever en truffelmayonaise
voorgerecht 18,00 / hoofdgerecht 25,00
 
Black Angus
Gebraden ossenhaas met een rouleau van wortel, spruitjes en pijnboompitten, sjalottenchutney, kruidenfregola en Madeirajus
29,-
 
Kaas
Uw keuze uit het assortiment van de kaastrolley
15,-
 
Dessert “De Proeftuin”
Parade van diverse desserts
15,-

3-Gangen keuzemenu 39,50 (keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten)
4-Gangen keuzemenu 48,00 (keuze uit voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten)