April 2016 Stichting Hulphond NL

Dit jaar zijn wij van start gegaan met het project "MOOI". Mooi van binnen, mooi van buiten. Wij organiseerden een benefietavond op donderdag 22 april  in samenwerking met Hannah SkinImprovement, om zo geld in te zamelen voor Stichting Hulphond. Gedurende deze avond werd een gigantisch geldbedrag opgehaald van ruim € 55.000,00 tijdens een voortreffelijk diner met veiling en top entertainment verzorgd door o.a. een aantal Missen van Nederland, Miss dj Brown en de boys band Zomaer. Gastvrouw van deze avond was Anita Witzier, ambassadrice van Hulphond Nederland en presentatrice van o.a. Tien voor Taal en Memories. Iedereen ontzettend bedankt nogmaals voor hun belangeloze inzet voor de Stichting Hulphond!!

Stichting Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand. De inzet van hulphonden voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. We hebben ruim dertig jaar ervaring in het trainen en opleiden van hulphonden. Daarmee is Hulphond Nederland uitgegroeid tot een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer beperkingen en zorgvragen hulphonden inzet. Expertisecentrum Hulphonden van Hulphond Nederland worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door onze deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Binnen het Hulphond Expertisecentrum worden aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken ontwikkeld. Zo kunnen we de allerbeste hulphonden opleiden. Voortdurend worden met inzet van het Expertisecentrum nieuwe mogelijkheden ontwikkelt en getest waarbij hulphonden van dienst kunnen zijn. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond! Doelgroepen De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. In samenwerking met diverse jeugdzorgcentra heeft Hulphond Nederland hiervoor het unieke therapieprogramma ‘Met Kop en Staart’ ontwikkeld. Zo helpen hulphonden jaarlijks honderden kinderen en volwassenen én hun omgeving aan een betere kwaliteit van leven.

November 2015 - Cadeau voor een ander actie

Ruim 4.000 kado's ingezameld.

Afgelopen 28 november hebben we in het Bergpaviljoen voor de tweede keer de actie Cadeau-voor-een-ander georganiseerd.  In de decembermaand is er overal gezelligheid, warmte en volop cadeaus. In sommige gezinnen is dit echter niet het geval; daar zijn weinig mogelijkheden. De kinderen daar krijgen geen cadeautjes. Na het succes en de vele supertoffe reacties van 2015 vonden wij dat we dit opnieuw in 2016 moesten organiseren.


Het idee was; als iedereen nou eens in de kast kijkt, er 1 (of meerdere) cadeau ('s) uit haalt wat door eigen kinderen niet meer gebruikt wordt (het cadeau moet er nog wel goed en schoon uit zien). Dan zorgt het Bergpaviljoen in samenwerking met Matchpoint en POT Verhuizingen/Logistiek ervoor dat deze cadeaus op de juiste plekken terecht komen. Bij gezinnen met kinderen die het op dit moment wat moeilijker hebben.

Hoe werkt het:
• Het cadeau pak je thuis in
• Op het cadeau noteer je de leeftijd en of het voor een jongen of meisje is, doe dit duidelijk. Bijv. ‘jongen 5 jaar’, dan wij weten aan wie wij het cadeau kunnen geven.
• Dit cadeau breng je langs op zaterdag 28 november in het Bergpaviljoen tussen 9 en 12 uur! Na 13 uur komen de gezinnen de cadeau s ophalen en wij willen hun, hun privacy gunnen, vandaar dat wij je vragen je aan deze tijd te houden.

Op 28 november werden we wederom verrast door de bizarre hoeveelheid kado's (ruim 4.000 stuks), alle hulp en de bijzondere reacties van de kinderen en ouders. Deze dag houden we zeker erin!!

April 2015 Streetfoodlunch

 

Proef Bangladesh!
Onder dit motto organiseert 1We - Een Wereld Idee op zondag 19 april een StreetFoodLunch in Amersfoort. Restaurant Het Bergpaviljoen vormt het decor voor een culinair spektakel met wereldse gerechtjes. Hieraan wordt meegewerkt door De Pastinaeck, Sloop, Habibi, Bistro ’t Kannetje, Berghotel Amersfoort, Hoog Vuur, Restaurant Merlot en Blok’s Restaurant. De opbrengst gaat naar de realisatie van een 1We Streetfood Store in Bangladesh.

Culinair genieten
De StreetFoodLunch bestaat uit 8 kleine gerechtjes met een Aziatisch tintje. Variërend van krokante zalm met wakame, gember, soja en yuzu tot een lauwwarme Thaise salade met runderlende en wakame risotto met groene curry crème, groenteloempia, cocosschuim en sojaboontjes. Culinair genieten dus!

Band L'Unique & Koning Pannenkoek
Speciaal voor de jongste gasten bakt Koning Pannenkoek de lekkerste pannenkoeken. Voor de muzikale omlijsting zorgt de Amersfoortse band L’Unique, die belangeloos optreedt. Het repertoire bestaat uit covers van lang geleden tot de meest recente. Danique en Lucienne Tiggelaven zingen de sterren van de hemel onder begeleiding van gitarist Max Warmerdam en percussionist Danique Kos.

Krachten bundelen
Het gezamenlijk doel is de realisatie van een 1We Streetfood Store. Een groep kansarme vrouwen krijgt de kans om dit restaurantje te runnen en zo een structureel inkomen te verdienen. Ed van den Bor van Het Bergpaviljoen was direct enthousiast. “Dat we met Amersfoortse restaurants de krachten bundelen voor een restaurantje in Bangladesh is helemaal leuk! Samen bereiken we meer dan alleen.” ‘AMERSFOORTS’ RESTAURANTJE IN BANGLADESH EEN FEIT

Het gaat er komen: het restaurantje in Bangladesh, gerund door straatarme vrouwen. De StreetFoodLunch in Het Bergpaviljoen in Amersfoort leverde gisteren het bedrag van € 4.111,99 op. Genoeg voor een 1We Streetfood Store. “Een fantastisch bedrag, waarmee in 1 klap een hele groep vrouwen een betere toekomst krijgt”, aldus 1We-directeur Robbert Hagens (links).

Met grote dank aan Het Bergpaviljoen, De Pastinaeck, Sloop, Habibi, Bistro ’t Kannetje, Berghotel Amersfoort, Hoog Vuur, Merlot, Blok’s en initiatiefneemster Lois Kok! http://bit.ly/1WeStreetFood

November 2014 - Cadeau voor een ander actie

3.300 kado's ingezameld.

De decembermaand komt er weer aan! Overal weer gezelligheid, warmte en volop cadeaus. In sommige huizen is dit echter niet het geval; daar zijn niet veel mogelijkheden voor cadeautjes voor de kinderen.

Wat zou het mooi zijn als we dat probleem met elkaar zouden kunnen aanpakken dacht ik en vandaar het volgende idee:

Als iedereen nou eens in de kast kijkt en er 1 mogelijk cadeau uit haalt wat door eigen kinderen niet meer gebruikt wordt (het cadeau moet er nog wel goed uit zien). Dan zorgt het Bergpaviljoen in samenwerking met Matchpoint ervoor dat deze cadeaus op de juiste plekken terecht komen. Bij gezinnen met kinderen die het op dit moment wat moeilijker hebben.

  • Hoe werkt het: Het cadeau pak je thuis in
  • Je doet er een sticker op met bijv. ‘jongen 5 jaar’. Doe dit duidelijk zodat wij weten aan wie wij het cadeau kunnen geven.
  • Dit cadeau breng je langs op 29 november in het Bergpaviljoen tussen 10 en 12 uur, waar we alles verzamelen.