Historie

 

Sinds 1927 is dit pand al een begrip en een culinair meeting point in Amersfoort.

 

Historie

De prachtige theetuin De Stichtse Heuvel was in 1927 het begin van de culinaire geschiedenis van ons pand. Eén van de Amersfoortse brouwerijen: Phoenix was destijds de eerste eigenaar. Het hoorde toen nog bij het Berghotel. De historische plaatjes zijn te zien zodra je bij ons binnen komt. Ook toen hielden ze al van lekker en bijzonder eten. De nostalgische sfeer vind je nog steeds terug in de Art Deco inrichting.

In de jaren ‘70 bleek er meer behoefte te zijn aan vertier in Amersfoort. De soldaten van de Bernhardkazerne konden met hun meisjes feesten tijdens swingende dansavonden. In de jaren daarna heeft menig Amersfoorter, toen de Theetuin een casino was, een paar gokjes gewaagd.

De culinaire slag werd in de jaren ’80 weer teruggebracht met de vestiging van klassiek Indonesisch restaurant Kraton. De gastronomische gastvrijheid is door ons, Theo Slotboom en Eddie van den Bor, voortgezet sinds 1999. Een mooie 85-jarige traditie die we met trots en plezier behouden in dit karakteristieke pand.