Kerst 2018

Voor eerste Kerstdag hebben we een swingend Diner Dansant op het programma staan. Viert u Kerst liever in huislijke kring? Dan biedt het Kerst Thuiskookmenu van het Bergpaviljoen, uitkomst.

1e Kerstdag Diner dansant

Nu de bladeren een gouden gloed krijgen en de avonden langer worden, komt langzaamaan de winter in zicht. We steken de kaarsjes aan, nestelen ons gezellig rond de openhaard en genieten van typische wintergerechten. Wild, mooie volle wijnen, heerlijke paddenstoelen en seizoensgroenten komen samen op een smaakvol gedekte tafel. Voor u het weet is het alweer Kerstmis en waar kunt u dit nu beter vieren dan bij ons, in het Bergpaviljoen.

Zoals u van ons gewend bent, hebben wij ook dit jaar voor eerste kerstdag een feestelijke avond samengesteld. Vanaf 18:00 uur ontvangen wij u met een glas bubbels en verschillende amuses. Vervolgens gaat u aan tafel, waar wij u een verrassend 6-gangendiner serveren. Ook dit jaar kan er tussen de gangen door heerlijk gedanst worden op live muziek verzorgd door Sarah Lee & Friends. Viert u Kerst liever in huislijke kring, maar wilt u toch kunnen genieten van de overheerlijke gerechten van het Bergpaviljoen, dan is er het speciale Thuiskookmenu.

Kerstmenu

Zacht gegaarde kabeljauw met lobbige cocktailsaus, sesamtempura en Hollandse garnalen
Albariño 2017, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje

Coquille in de schelp met kombubouillon, duxelles en zeesla
“Vivre” viognier 2017, Côte du Rhone , Zuid Frankrijk

Roodpootpatrijs met truffel, gepocheerde vijg en saus van eendenlever
Pinot noir 2017, Galgenberg, Grüber Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

Spoom

Hertenrugfilet met rendang van hert, spruitjes met garam masala, zoete aardappel met pinda, seroendeng en serehsaus 
Barolo d’Alba Serralunga 2013, Cantine Fontanafredda, Piemonte, Italië

Tartelette van peer, frambozen pâte de fruit, gluhweincrème en nougatparfait
Sauternes 2014, Baronne Pauline, Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrijk

De prijs voor dit feestelijke Kerstmenu bedraagt € 97,50 per persoon, inclusief welkomstaperitief, amuses en live muziek. Indien gewenst, serveren wij bij dit menu een passend wijnarrangement voor € 44,50.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met José van Keulen of Ed van den Bor via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of ons telefoonnummer: 033 4615000. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Uitleg Kerst Thuiskookmenu

Kookinstructies
Bij het Kerst Thuiskookmenu wordt een korte handleiding van de chef gemaakt. Hierin staat stapsgewijs beschreven hoe u de gerechten snel en eenvoudig kunt bereiden.U kunt hieronder simpelweg de gerechten aanklikken die u wilt inzien.

Zacht gegaarde kabeljauw.

Terrine van wildzwijn.

Duivenbouillon.

Bisque van schaaldieren.

Hertenmedaillon met rendang van hert.

Tartelette van peer.

Roodpootpatrijs met truffel.

Bestellen & Ophalen
Het doorgeven van bestellingen kan tot uiterlijk vrijdag 21 december 15:00 uur. Ophalen van de bestellingen: Maandag 24 december 2018 12:00 - 16:00 uur.

Het Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Het Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte