fbpx
GoudenParelAmersfoort2019

Horeca-ondernemers Ed van den Bor en Theo Slotboom van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar winnen ondernemersprijs de Gouden Parel Amersfoort 2019

 

Gisteravond zijn ondernemers Ed van den Bor en Theo Slotboom van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar bekroond met de Gouden Parel Amersfoort 2019 in de Mariënhof. Dit werd ten overstaan van ondernemend Amersfoort bekendgemaakt door zakenmagazine OnderNamen.

Ed en Theo zijn door hun mede collega’s van OnderNamen genomineerd voor de Gouden Parel Amersfoort vanwege hun tomeloze inzet, het enthousiasme én de gastronomische expertise. Het restaurant aan de rand van het bos en bovenop de berg is al bijna twintig jaar één van de meest herkenbare restaurants in het Amersfoortse. Theo en Ed verzorgen dagelijks heerlijke gerechten met als basis de klassieke Franse keuken en verschillende invloeden vanuit de hele wereld. Het menu is eerlijk, zonder opsmuk, creatief en van hoog gastronomisch niveau, wat menig OnderNamen-lid al vaak geproefd heeft.

Na een maand intensief campagne voeren zijn, onder toeziend oog van notariskantoor VBC Noratissen, de stemmen geteld. Met een ruime meerderheid zijn Ed en Theo bekroond met De Gouden Parel Amersfoort 2019. De uitslag van de verkiezing wordt bepaald door een combinatie van stemmen van collega-ondernemers, oud-winnaars en een professionele jury
Ed en Theo zijn de dertiende winnaars sinds de verkiezing in 2007 in het leven is geroepen. De twee andere genomineerde Amersfoortse ondernemers Bas van der Veldt (AFAS Software) en Leo van Loen (Vanmac) werden respectievelijk tweede en derde.

“Uitmuntend ondernemerschap, bijzondere prestaties, erkenningen of grote maatschappelijke betrokkenheid; dit zijn zomaar enkele criteria die ondernemers tot een ‘pareltje’ maken. En wat zijn er in Amersfoort toch veel van zulke parels te vinden. We voelen ons enorm vereerd dat wij de titel Gouden Parel Amersfoort 2019 hebben gekregen. Met zulke medestanders hadden we niet gedacht te winnen en zijn dan ook enorm verrast”, aldus de beide heren in hun dankwoord.

 

Jouw kerst wordt een feestje met het take away menu van het Bergpaviljoen

We kennen het allemaal, die drukke periode voor de kerst. Alles gaat gehaast en de tijd gaat veel te snel. En dan moet jij ook nog eens een kerstdiner samenstellen om je gasten thuis te imponeren, want je kunt natuurlijk niet achterblijven ten opzichte van vorig jaar.

Voor de iets mindere keukenprins(es) onder ons hebben we dit jaar weer fantastisch nieuws. Het Bergpaviljoen begon zo’n acht jaar geleden als één van de eerste restaurants in Amersfoort met de take away maaltijden. Ook dit jaar kun je jouw gasten weer overdonderen met een zeer geslaagd vier gangen kerstmenu. En het is echt waar, het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Niet alleen makkelijker, ook leuker!
Volgens het Bergpaviljoen is het menu niet alleen makkelijk om te maken, maar ook ontzettend leuk om het te kokkerellen. Een van de eerste tips is een goed glas wijn voor jezelf inschenken tijdens het maakproces. Daar worden wij alvast heel blij van! Voor alle lekkerbekken onder ons, dit kan best wel eens het beste kerstmenu worden dat je ooit hebt gemaakt. En je hoeft het pakket dus alleen te bestellen. Niks lange ellendige rijen bij de supermarkt of speciaalzaak. Zelfs de wijnen kun je gewoon bij het Bergpaviljoen uitkiezen. Dan weet je ook nog eens zeker dat je de juiste wijn en spijs verhouding hebt.

Een prachtmenu naar eigen wens
Je kunt natuurlijk gewoon voor het mooie viergangenmenu van het Bergpaviljoen kiezen. Rond augustus is het team van chefs al begonnen met het samenstellen. Een echt staaltje vakmanschap, dus. Maar ben je nu vegetarisch, of heb jij of één van je gasten een allergie? Ook helemaal geen probleem voor de chefs van het Bergpaviljoen, want zij houden rekening met allerlei dieetwensen. Vier gangen niet genoeg voor jou? Dan kan je het menu ook nog eens naar eigen wens uitbreiden.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
We waarschuwen je wel vast even: als je een kerst take away menu bij het Bergpaviljoen bestelt en vervolgens serveert aan jouw gasten, dan willen ze waarschijnlijk nooit meer iets anders. De vraag waarom jij je talent voor culinair koken nog nooit eerder hebt vertoond kun je ook gegarandeerd verwachten. Misschien dan toch wel zo verstandig om te vermelden dat het menu is samengesteld door de chefs van het Bergpaviljoen en dat jij alleen hun tips en tricks hebt opgevolgd uit de duidelijke beschrijving.

Wat serveer je dan tijdens de kerst?
Het voorgerecht bestaat uit een terrine van fazant met gerookte eend, piccalilly, aardpeer en pistache. Als tussengerecht kun je kiezen uit een dubbelgetrokken duivenbouillon met truffelroom of voor een bisque van langoustines. Vervolgens staat er Hertenbiefstuk op het menu, met knolselderij, kastanje, paddenstoelen, witlof en rode port-kaneel. En als nagerecht serveer je een echte Amersfoortse kei, gemaakt van honing, five spices en veenbessen. Ben je meer een viseter, dan kun je ook voor de rode-mul met broccoli en aubergine kiezen. Klinkt dit menu fantastisch voor je? Goed nieuws, want wanneer je het volledige viergangenmenu bestelt bedraagt de prijs geen €45,00 per persoon maar €39,50 per persoon. Andere wensen of aanvullingen? Bekijk het volledige take away menu vast hier.

Gezelligheid tijdens het ophalen van je menu
De gezelligheid begint al tijdens het ophalen van je bestelde menu in het Bergpaviljoen. Onder het genot van een kopje koffie, thee of een lekker glas wijn haal jij je samengestelde menu op 24 december op. Dat kan van 12:00 uur tot 16:00 uur. Ervaring leert dat deze dag een en al gezelligheid is. Je ontmoet andere thuis-keuken-chefs en maakt gezellig een praatje. Toch een stuk relaxter dan in een drukke supermarkt staan.

Bronvermelding:
Dit artikel is geschreven door Juliëtte Schmitt (redactie indebuurt) en gepubliceerd op de website van indebuurt/Amersfoort

 
 

 

Berpaviljoen in GuiltMillau2020

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar in top 7 van beste restaurants van Amersfoort volgens de Gault & Millau 2020.

 

Elk jaar in december komt de nieuwe Gault & Millau uit. Dit onafhankelijke prestigieuze restaurantmagazine tipt de beste restaurant in Nederland. We zijn dan ook heel trots dat ons restaurant vermeld wordt in dit magazine en tot een van de zeven beste restaurants van Amersfoort behoort. De andere restaurants in Amersfoort die ook een vermelding in de gids hebben gekregen zijn: De Aubergerie, Merlot, De Safraan, Hoog vuur, Tollius en Rauw.  

Gault & Millau is te vergelijken met de Michelingids. Restaurants in Nederland worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat GaultMillau 2020 een restaurant voortreffelijk vindt.

Zo werkt het puntensysteem
Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1 tot 20. Restaurants die 13 punten of hoger scoren, worden geselecteerd en krijgen een tekst in de gids. Restaurants met 12 punten krijgen een vermelding in de gids en een tekstvermelding online. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend.

Naast dit 20-puntensysteem, werkt de gids ook met icoontjes. Een hartje symboliseert een sympathiek en daardoor favoriet adres, een restaurant met een geweldige wijnkaart krijgt een druiventros en een smiley staat voor een goede prijs-plezierverhouding.

Dit zegt Guilt & Millau over Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
In de visvitrine bij de ingang toont de chef wat aan lekkers uit Yerseke is aangeleverd. In deze keuken ligt immers het accent op mariene gerechten. Ruime keuze aan oesters en kleine porties mosselen, kokkels of scheermessen met knoflook en groene kruiden als voorgerecht. Black cod met aardpeer, morning glory en gezouten citroen als hoofdgerecht met daarnaast ruime keuze aan vegetarische gerechten en vlees van dubbeldoelkoeien. Een product gedreven, duurzame en respectvolle aanpak die zich ook uit in de co-creatie van een biologische wijn aan de voet van de Mont Ventoux.
We zijn voor het eerst beoordeeld met twee koksmutsen en hebben een score van 13/20.

Bekijk de vermelding op de website van Gault & Millau: https://nl.gaultmillau.com/restaurant/bergpaviljoen-bistronomique-bar

 

 

Lindy van der Beek: van parttime medewerker in de bediening naar restaurant manager

Bijna 3 jaar werkt deze altijd vrolijke en gastvrije Lindy van Beek in Bergpaviljoen Bistronomique en Bar. Geboren in Olst – een plaatsje tussen Deventer en Zwolle in – is Lindy na haar studie ‘Leisure & Hospitality’ een tijdje gaan werken en wonen op Vlieland. In februari 2017 reageerde ze op een advertentie van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar waarin een parttime medewerker in de bediening werd gezocht en werd al snel aangenomen. Als we Lindy vragen waarom werken bij Bergpaviljoen zo leuk is noemt ze drie kernwoorden: doorgroeimogelijkheden, veelzijdigheid en mini-familie.

Doorgroeimogelijkheden
Hoewel ze als parttimer zou starten werd Lindy al snel fulltime ingezet. Na 2 maanden dienstverband zagen Ed en Theo dat het wel snor zat met Lindy en kreeg ze een vast contract en steeds meer verantwoordelijkheden in het restaurant. En die verantwoordelijkheden zijn sinds kort dusdanig uitgebreid dat ze nu benoemd is tot restaurant manager en daarmee – naast het restaurant - ook verantwoordelijk is voor het personeel, de roosters en het inplannen ervan. Eigenlijk is Lindy de rechterhand van Ed en Theo geworden. En daar is ze hartstikke trots op!
Recent heeft Lindy ook haar opleiding ‘Gastronoom Sommelier’ afgerond die zij via Bergpaviljoen heeft mogen doen. Daarmee weet zij nu het nodige van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak gecombineerd met de juiste gastronomische vaardigheden.

Veelzijdigheid
Het leukste aan haar baan vindt Lindy de vele uitdagingen. “Elke gast die in ons restaurant komt is anders, van heel formeel en volgens de etiquette tot super informeel alsof het je beste vriend is. En om dat juist in te schatten, hoe je met je gast omgaat en ze een geweldige avond bezorgt vind ik super! Elke week hebben we hier een echtpaar en zij worden inmiddels al de opa en oma van iedereen genoemd. Ze weten precies wat ze willen eten en drinken en wij dus ook. Echte huiskamergasten zeg maar, ik word daar blij van!”, zegt Lindy lachend.

Maar ook de veelzijdigheid in het werk wordt als een groot pluspunt vermeld. Geen dag is hetzelfde in het restaurant. Dat heeft ook te maken met de extra’s die georganiseerd worden. Van feestavonden, bruiloften, charity diners en partijen tot condoleances. Maar ook cateringen en externe evenementen zoals Proef Amersfoort, Amersfoortse Haringparty, Soiree Deluxe en (dans)evenementen voor het goede doel. “En dan is het mijn taak om alles in en om het restaurant goed te regelen. Waanzinnig leuk!”, aldus Lindy.


Minifamilie
We zijn een hecht team en werken veel samen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat maakt het werk ook makkelijker. Ik zie mijn collega’s als een soort mini familie, juist omdat we ook zoveel tijd met elkaar doorbrengen.

Al dat harde werken wordt jaarlijks beloond met een buitenlands reisje naar een van de wijnhuizen waar Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zijn wijnen vandaan haalt. Dat is natuurlijk super gaaf om zoiets met z’n allen te mogen doen. Binnenkort gaan we weer met z’n allen de kroeg in om te bespreken waar we volgend jaar naar toe gaan. Ben benieuwd.

We zoeken nog collega’s!
Ben je enthousiast geworden na het lezen van Lindy haar verhaal? We zoeken nog collega’s in de bediening en extra hulp in de keuken als afwasser. Heb je interesse? Kom langs in ons restaurant, bel (033 461 50 50) of mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Voor meer informatie kun je vragen naar Ed of Theo.

Ed & Theo genomineerd voor Gouden Parel

Ed & Theo zijn genomineerd: Wie wordt de Gouden Parel van Amersfoort?

OnderNamen Amersfoort organiseert elk jaar de verkiezing omtrent de ondernemer van het jaar: de Gouden Parel Amersfoort. Jaarlijks publiceert het magazine een lijst van 50 ondernemers die zich in het voorbije jaar op positieve wijze hebben onderscheiden. De verkiezing van dit jaar is in oktober gestart met een grote rondvraag onder Amersfoortse ondernemers, met een oproep tot het aandragen van genomineerden. Hieruit is een top 3 ontstaan. ,,Zij worden als 'pareltjes' betiteld, omdat ze uitblinken in hetgeen wie ze zijn en wat ze doen'', aldus uitgever Danny Rietveld.

Hartstikke trots zijn we dat Ed & Theo dit jaar zijn genomineerd om de Gouden Parel van Amersfoort te worden. De tomeloze inzet, het enthousiasme én de gastronomische expertise van de heren heeft geresulteerd tot de nominatie van de Gouden Parel.

Stem op Ed & Theo
Vind jij dat zij deze titel ook verdienen? Stem dan op Ed & Theo! Stemmen kan tot 27 november via www.ondernamen.nl/wieisdeparel

3x vegetarische eten bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld?! Echt niet. Kijk maar naar deze heerlijke gerechten.

Smaakvolle bieten
De gepofte biet is een voorgerecht en daarin worden maar liefst drie verschillende soorten bieten gebruikt. De rode biet, de gele biet en de chioggia biet.
De chioggia biet is een beetje een vergeten groenten en is een rood bietenras dat rond 1840 werd ontdekt in het Italiaanse plaatsje Chioggia, een havenstadje in de provincie Venetië. De biet heeft met zijn rode-witte ringen een prachtige tekening aan de binnenkant en is zeer geschikt om rauw in salades te verwerken. De smaak is zacht en zoet en ook zoeter dan de gewone rode biet.

In het voorgerecht worden de drie soorten biet vergezeld door een Oudwijker blauwschimmel die is gemaakt van Hollandse buffelmelk van Buffalo Farm Twente met daaroverheen appel-calvados-stroop en ijs van zoethout en biet.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we onze eigen biologische rose:
Grenache-Syrah-Mourvèdre 2018 rosé, Château l’Arbre de la Boire, Rhône, Frankrijk

Bon apetito!

Lekker Hollands: prei uit eigen tuin
Ons vegetarisch hoofdgerecht is een Hollandse prei uit onze eigen kruidentuin. Daarbij wat ratte-aardappelen. De Ratte komt uit 1872 en is een topper van de Franse keuken. Hij heeft een mooie schil, is langwerpig en vastkokend. De aardappel heeft een zachte, boterachtige structuur en een lichte nootachtige smaak. De finishing touch van dit gerecht is een gefrituurd ei, wat kerrie en een kombu-prei bouillon.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Riesling 2018, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland

Eet smakelijk!

Herfst op je bord met de Hokkaido pompoen
Het is herfst en dan is het weer tijd voor pompoen gerechten. De bekendste en misschien wel meest smaakvolle is de Hokkaido pompoen. Deze pompoen is relatief klein van formaat met een zachte eetbare schil waardoor het makkelijk is te bereiden. De pompoen heeft een kastanje, nootachtige smaak. Bij de pompoen serveren we kingboleet, gepofte wilde rijst en groene curry.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Viognier 2017, Prieto Pariente, La Tierra de Castilla Y León, Spanje 

Eet smakelijk!

Vacature bediening Bergpaviljoen

Horeca vacature

Wil jij werken in het leukste en gezelligste restaurant van Amersfoort? Wij hebben per direct ervaren collega's in de bediening nodig!

𝗝𝗼𝘂𝘄 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗼𝗺𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴
Ons restaurant ligt bovenop de Amersfoortse Berg midden in het groen. Wij vinden het belangrijk om naar onze gasten het ‘joie de vivre´ gevoel uit te stralen. Dat betekent dat je bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar kunt genieten van een salade met spa rood of urenlang kunt dineren en met de taxi naar huis. Of je nu in driedelig kostuum komt lunchen, met je schoonmoeder komt borrelen of als twintiger je eerste date beleeft: iedereen moet zich welkom voelen!

Ons team bestaat uit een hechte club jonge mensen die in het restaurant én in de keuken intensief samenwerken en er zo voor zorgen dat onze gasten een geweldige avond uit hebben, dat ze genieten van heerlijke smaaksensaties en geadviseerd worden over bijpassende wijntjes. Onze gasten gaan met een grote glimlach naar huis :-)

𝗗𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷...
Je bent dus een belangrijke spil in ons team! We zoeken spontane, energieke, vrolijke collega's die parttime bij ons willen werken. De werktijden zijn in overleg.

Met jouw gastvrije uitstraling word je in ons restaurant verantwoordelijk voor onder andere het ontvangen van de gasten, het opnemen van de bestellingen en het uitserveren van dranken en gerechten. Ook adviseer je onze gasten als ze vragen hebben omtrent de kaart. Kortom, jij zorgt dat onze gasten een onvergetelijke avond hebben.

Naast werken in het restaurant kunnen we je hulp ook gebruiken op cateringen en grote evenementen zoals Proef Amersfoort, de jaarlijkse Haringparty, wijnproeverijen van onze wijngaard in Frankrijk, Soiree Deluxe en ons Pop-up restaurant 033. Het hebben van een rijbewijs is dan wel makkelijk

𝗗𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷...
We bieden jou een te gekke job in een hecht team. Meerdere keren per jaar zijn er (buitenlandse) tripjes naar (wijn)leveranciers en uiteraard ga jij dan ook mee! Goed voor het teamverband en omdat we het belangrijk vinden dat jij ook alles leert over onze producten.

Er zijn voldoende mogelijkheden om jouw horeca talenten verder te ontwikkelen en uiteraard zorgen we dat je goed beloond wordt. Enige ervaring in de horeca stellen we wel op prijs.
Lees hier ook het verhaal van Lindy van der Beek, die doorgroeide van parttime medewerker in de bediening naar restaurantmanager 

𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲?
Heb je interesse? Kom langs in ons restaurant, bel (033 461 50 50) of mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Voor meer informatie kun je vragen naar Ed of Theo.

 

  • 1
  • 2

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte