fbpx

Lindy van der Beek: van parttime medewerker in de bediening naar restaurant manager

Bijna 3 jaar werkt deze altijd vrolijke en gastvrije Lindy van Beek in Bergpaviljoen Bistronomique en Bar. Geboren in Olst – een plaatsje tussen Deventer en Zwolle in – is Lindy na haar studie ‘Leisure & Hospitality’ een tijdje gaan werken en wonen op Vlieland. In februari 2017 reageerde ze op een advertentie van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar waarin een parttime medewerker in de bediening werd gezocht en werd al snel aangenomen. Als we Lindy vragen waarom werken bij Bergpaviljoen zo leuk is noemt ze drie kernwoorden: doorgroeimogelijkheden, veelzijdigheid en mini-familie.

Doorgroeimogelijkheden
Hoewel ze als parttimer zou starten werd Lindy al snel fulltime ingezet. Na 2 maanden dienstverband zagen Ed en Theo dat het wel snor zat met Lindy en kreeg ze een vast contract en steeds meer verantwoordelijkheden in het restaurant. En die verantwoordelijkheden zijn sinds kort dusdanig uitgebreid dat ze nu benoemd is tot restaurant manager en daarmee – naast het restaurant - ook verantwoordelijk is voor het personeel, de roosters en het inplannen ervan. Eigenlijk is Lindy de rechterhand van Ed en Theo geworden. En daar is ze hartstikke trots op!
Recent heeft Lindy ook haar opleiding ‘Gastronoom Sommelier’ afgerond die zij via Bergpaviljoen heeft mogen doen. Daarmee weet zij nu het nodige van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak gecombineerd met de juiste gastronomische vaardigheden.

Veelzijdigheid
Het leukste aan haar baan vindt Lindy de vele uitdagingen. “Elke gast die in ons restaurant komt is anders, van heel formeel en volgens de etiquette tot super informeel alsof het je beste vriend is. En om dat juist in te schatten, hoe je met je gast omgaat en ze een geweldige avond bezorgt vind ik super! Elke week hebben we hier een echtpaar en zij worden inmiddels al de opa en oma van iedereen genoemd. Ze weten precies wat ze willen eten en drinken en wij dus ook. Echte huiskamergasten zeg maar, ik word daar blij van!”, zegt Lindy lachend.

Maar ook de veelzijdigheid in het werk wordt als een groot pluspunt vermeld. Geen dag is hetzelfde in het restaurant. Dat heeft ook te maken met de extra’s die georganiseerd worden. Van feestavonden, bruiloften, charity diners en partijen tot condoleances. Maar ook cateringen en externe evenementen zoals Proef Amersfoort, Amersfoortse Haringparty, Soiree Deluxe en (dans)evenementen voor het goede doel. “En dan is het mijn taak om alles in en om het restaurant goed te regelen. Waanzinnig leuk!”, aldus Lindy.


Minifamilie
We zijn een hecht team en werken veel samen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat maakt het werk ook makkelijker. Ik zie mijn collega’s als een soort mini familie, juist omdat we ook zoveel tijd met elkaar doorbrengen.

Al dat harde werken wordt jaarlijks beloond met een buitenlands reisje naar een van de wijnhuizen waar Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zijn wijnen vandaan haalt. Dat is natuurlijk super gaaf om zoiets met z’n allen te mogen doen. Binnenkort gaan we weer met z’n allen de kroeg in om te bespreken waar we volgend jaar naar toe gaan. Ben benieuwd.

We zoeken nog collega’s!
Ben je enthousiast geworden na het lezen van Lindy haar verhaal? We zoeken nog collega’s in de bediening en extra hulp in de keuken als afwasser. Heb je interesse? Kom langs in ons restaurant, bel (033 461 50 50) of mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Voor meer informatie kun je vragen naar Ed of Theo.

Ed & Theo genomineerd voor Gouden Parel

Ed & Theo zijn genomineerd: Wie wordt de Gouden Parel van Amersfoort?

OnderNamen Amersfoort organiseert elk jaar de verkiezing omtrent de ondernemer van het jaar: de Gouden Parel Amersfoort. Jaarlijks publiceert het magazine een lijst van 50 ondernemers die zich in het voorbije jaar op positieve wijze hebben onderscheiden. De verkiezing van dit jaar is in oktober gestart met een grote rondvraag onder Amersfoortse ondernemers, met een oproep tot het aandragen van genomineerden. Hieruit is een top 3 ontstaan. ,,Zij worden als 'pareltjes' betiteld, omdat ze uitblinken in hetgeen wie ze zijn en wat ze doen'', aldus uitgever Danny Rietveld.

Hartstikke trots zijn we dat Ed & Theo dit jaar zijn genomineerd om de Gouden Parel van Amersfoort te worden. De tomeloze inzet, het enthousiasme én de gastronomische expertise van de heren heeft geresulteerd tot de nominatie van de Gouden Parel.

Stem op Ed & Theo
Vind jij dat zij deze titel ook verdienen? Stem dan op Ed & Theo! Stemmen kan tot 27 november via www.ondernamen.nl/wieisdeparel

3x vegetarische eten bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld?! Echt niet. Kijk maar naar deze heerlijke gerechten.

Smaakvolle bieten
De gepofte biet is een voorgerecht en daarin worden maar liefst drie verschillende soorten bieten gebruikt. De rode biet, de gele biet en de chioggia biet.
De chioggia biet is een beetje een vergeten groenten en is een rood bietenras dat rond 1840 werd ontdekt in het Italiaanse plaatsje Chioggia, een havenstadje in de provincie Venetië. De biet heeft met zijn rode-witte ringen een prachtige tekening aan de binnenkant en is zeer geschikt om rauw in salades te verwerken. De smaak is zacht en zoet en ook zoeter dan de gewone rode biet.

In het voorgerecht worden de drie soorten biet vergezeld door een Oudwijker blauwschimmel die is gemaakt van Hollandse buffelmelk van Buffalo Farm Twente met daaroverheen appel-calvados-stroop en ijs van zoethout en biet.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we onze eigen biologische rose:
Grenache-Syrah-Mourvèdre 2018 rosé, Château l’Arbre de la Boire, Rhône, Frankrijk

Bon apetito!

Lekker Hollands: prei uit eigen tuin
Ons vegetarisch hoofdgerecht is een Hollandse prei uit onze eigen kruidentuin. Daarbij wat ratte-aardappelen. De Ratte komt uit 1872 en is een topper van de Franse keuken. Hij heeft een mooie schil, is langwerpig en vastkokend. De aardappel heeft een zachte, boterachtige structuur en een lichte nootachtige smaak. De finishing touch van dit gerecht is een gefrituurd ei, wat kerrie en een kombu-prei bouillon.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Riesling 2018, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland

Eet smakelijk!

Herfst op je bord met de Hokkaido pompoen
Het is herfst en dan is het weer tijd voor pompoen gerechten. De bekendste en misschien wel meest smaakvolle is de Hokkaido pompoen. Deze pompoen is relatief klein van formaat met een zachte eetbare schil waardoor het makkelijk is te bereiden. De pompoen heeft een kastanje, nootachtige smaak. Bij de pompoen serveren we kingboleet, gepofte wilde rijst en groene curry.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Viognier 2017, Prieto Pariente, La Tierra de Castilla Y León, Spanje 

Eet smakelijk!

Vacature bediening Bergpaviljoen

Horeca vacature

Wil jij werken in het leukste en gezelligste restaurant van Amersfoort? Wij hebben per direct ervaren collega's in de bediening nodig!

𝗝𝗼𝘂𝘄 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗼𝗺𝗴𝗲𝘃𝗶𝗻𝗴
Ons restaurant ligt bovenop de Amersfoortse Berg midden in het groen. Wij vinden het belangrijk om naar onze gasten het ‘joie de vivre´ gevoel uit te stralen. Dat betekent dat je bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar kunt genieten van een salade met spa rood of urenlang kunt dineren en met de taxi naar huis. Of je nu in driedelig kostuum komt lunchen, met je schoonmoeder komt borrelen of als twintiger je eerste date beleeft: iedereen moet zich welkom voelen!

Ons team bestaat uit een hechte club jonge mensen die in het restaurant én in de keuken intensief samenwerken en er zo voor zorgen dat onze gasten een geweldige avond uit hebben, dat ze genieten van heerlijke smaaksensaties en geadviseerd worden over bijpassende wijntjes. Onze gasten gaan met een grote glimlach naar huis :-)

𝗗𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷...
Je bent dus een belangrijke spil in ons team! We zoeken spontane, energieke, vrolijke collega's die parttime bij ons willen werken. De werktijden zijn in overleg.

Met jouw gastvrije uitstraling word je in ons restaurant verantwoordelijk voor onder andere het ontvangen van de gasten, het opnemen van de bestellingen en het uitserveren van dranken en gerechten. Ook adviseer je onze gasten als ze vragen hebben omtrent de kaart. Kortom, jij zorgt dat onze gasten een onvergetelijke avond hebben.

Naast werken in het restaurant kunnen we je hulp ook gebruiken op cateringen en grote evenementen zoals Proef Amersfoort, de jaarlijkse Haringparty, wijnproeverijen van onze wijngaard in Frankrijk, Soiree Deluxe en ons Pop-up restaurant 033. Het hebben van een rijbewijs is dan wel makkelijk

𝗗𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗲𝗱𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷...
We bieden jou een te gekke job in een hecht team. Meerdere keren per jaar zijn er (buitenlandse) tripjes naar (wijn)leveranciers en uiteraard ga jij dan ook mee! Goed voor het teamverband en omdat we het belangrijk vinden dat jij ook alles leert over onze producten.

Er zijn voldoende mogelijkheden om jouw horeca talenten verder te ontwikkelen en uiteraard zorgen we dat je goed beloond wordt. Enige ervaring in de horeca stellen we wel op prijs.

𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲?
Heb je interesse? Kom langs in ons restaurant, bel (033 461 50 50) of mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
Voor meer informatie kun je vragen naar Ed of Theo.

PERSWIJN maakt een wine & spice reportage bij Bergpaviljoen

Onlangs hadden we PERSWIJN op bezoek. PERSWIJN is het belangrijkste onafhankelijke wijnmagazine van Nederland en België en organiseert exclusieve wijnarrangementen.

Voor hun magazine (#7) hebben ze een artikel gemaakt over wijn & spice waarbij een proefpanel de de beste wijnen selecteerden bij de gerechten die zijn gemaakt door onze sous-chef Jasper Stam.

Het filmpje geeft een mooie impressie van de proeverij en daar zijn we best trots op!

 

Benieuwd welke wijnen het beste passen bij de gerechten zoals hert met kruidige saus en geroosterde pompoen? Lees het in PERSWIJN 7: http://bit.ly/2nMU4QR (verkrijgbaar vanaf 19 oktober)

Jack Schuur

Elke vrijdag cocktails, wijn, oesters en barbiter

Elke vrijdag van 17:00 tot 20:00 uur
Cocktails 🍸🍹 • Wijn 🥂🍷 • Oesters voor een euro • Barbites 🍱

Even voorstellen: Dit is Jack, onze nieuwe bartender en hij gaat voor jou elke vrijdag de lekkerste cocktails maken, schenkt de beste wijnen in en zorgt dat je onze beroemde oesters (nog steeds voor een euro per stuk) geserveerd krijgt of anders voldoende keuze hebt uit onze heerlijke barbites.

Onze bar in het restaurant is super sfeervol. Gratis voor de deur parkeren en de ontmoetingsplek om gezellig met jouw vrienden, collega's of familie het weekend in te luiden.

En zeg nou zelf, wie wil er nou niet een heerlijk hapje en drankje geserveerd krijgen van deze handsome bartender 😜

Onze biologische huiswijn is bekroond met een gouden medaille in Parijs

Sinds 2018 schenken wij onze eigen biologische huiswijnen die we zelf hebben samengesteld en daar zijn we super trots op. We doen dit in samenwerking met het Nederlandse echtpaar Daan en Elvire van Dijkman die hun eigen wijndomein in de Provance in Frankrijk hebben: Domaine de Marotte.

Een van deze biologische wijnen – de viognier uit 2018 – is bekroond met een gouden medaille op de ‘concours international des vins biologiques &n conversion’ . Dit is een internationale competitie voor biologische wijnen waar wijnboeren worden uitgenodigd hun biologische wijnen te presenteren aan de jury.

In 1996 is Pierre Guigui – journalist en auteur van 15 boeken - deze competitie gestart. Inmiddels wordt hij bijgestaan door Philippe Faure Brac, de beste sommelier van de wereld en president van de Union of French Sommellerie. Het interprofessioneel comité bestaat uit Christian Brocheton, Jean-Michel Deluc (voormalig president van de Parijse sommeliers en van Ile de France, Verantwoorde Academie voor Wijn, Sommelier van de Petit Ballon) en Bruno Guarnieri (kelderkaraf).

Deelnemen aan deze competitie zorgt voor erkenning van de wijnen en is de grootste proeverij van biologische wijnen in Parijs.

Hartstikke trots dat wij de Viognier in het Bergpaviljoen schenken.

  • 1
  • 2

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte