fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Bij de borrel & aperitief om te delen

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Oude Gracht” kaas uit Utrecht

    4,60
  • Brandt & Levie Coppa

    13,50
    Twisted Jam
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50
    keuze uit diverse soorten
  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,50
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Sashimi zalm

    7,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Sashimi tonijn

    9,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Ceviche met vis van de dag

    9,50
    ossenstaartazijn • zoete aardappel • zoetzure sjalot
  • Twentse caprese

    9,50
    bocconcini • tomaat • rode basilicum • kappertjes • 12jr oude aceto balsamic
  • Tataki van Dubbeldoel koe

    9,50
    wasabidressing • knoflookchips
  • Eendenlever

    11,50
    truffelbrioche • coppa • hazelnoot

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50
    2-gangen
  • Keuzemenu Bistronomique

    37,00

    inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee  57,50

    In dit menu laat ons keukenteam zien wat zij kunnen en waar ze extra trots op zijn. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk, met de nadruk op vis- en vegetarische gerechten. Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.

    Voorgerecht

    Wortel • sorbet • ricotta • bospeen • Smokey Sriracha 
    Schol • dashibouillon • komkommer • crème fraïche • haringkaviaar

    Hoofdgerecht

    Artisjok • barigoule • citroen-tijm-Hollandaise 
    Vis van de dag • iedere dag vers van de afslag

    Nagerecht

    Aalbes • honing • witte chocolade • roomijs
    Ananas • roze peper • kokosijs

    Uiteraard kunnen we bovenstaand menu uitbreiden met één of meerdere gerechten

  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    57,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50
    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00
  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Fines de Claire

    per stuk 3,50
    zachte oester met een unieke jodiumachtige nasmaak
  • Zeeuwse tafeloester - nr 3

    per stuk 3,50
    een lichte schelp met een pittige smaak
  • Eske Oyster

    per stuk 4,50
    Ierse oester zilt in de mond met een zoete nasmaak
  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft  5,00

    Deze Oyster stout is ons eigen huisgebrouwen craftbeer met hergebruikte oesterschelpen. Hierdoor krijgthet bier een ziltige, frisse en droge afdronk. Door het contrast met de typische gebrande bittere stout-smaak van koffie, laurier en cacao is het een stoere én elegante stout geworden.

  • Mosselen

    6,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Kokkels

    9,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Scheermessen

    7,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50

    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen

  • Fruits de Mer Royal

    67,50

    langoustine • gamba’s

Onze salades

  • Salade Bergpaviljoen

    18,50

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Coppa • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Twentse caprese

    14,50

    bocconcini • tomaat • rode basilicum • kappertjes • 12jr oude aceto balsamico 
    Famoso 2019, Rubicone, Emila Romagna, Italië,  6,50

  • Salade van de zee

    18,50

    diverse vis • komkommer • granny smith • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk  6,50

     

Onze voorgerechten

  • Gazpacho

    9,50

     tomaat • komkommer • gerookte paprika • focaccia  
    Albariño 2018, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje 6,00

  • Wortel

    11,00

    sorbet • ricotta • bospeen • Smokey Sriracha 
    Tartufo Bianco 2017, Marrone, Piemonte, Italië 6,50

  • Schol

    13,50

    dashibouillon • komkommer • crème fraïche • haringkaviaar
    Riesling 2017, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland  6,50

  • Coquille

    14,50

    Belper Knolle • roseval • walnoot • bieslook
    Semillon 2017, Château Mémoires, Bordeaux, Frankrijk  6,50

  • Hoender

    13,50

    witte kool • krokante huid • appelcider • bergamot                                                          
    Garnatxa Blanca 2017, Mabre, Empordàlia, Emporda, Spanje, 6,50

  • Steak tartaar

    14,50 / 24,50

    kwartelei • spicy cocktailsaus • zilveruien-compote • tuinkers
    Pinot noir 2018, rosé, Sideways, Robertson, Zuid Afrika  6,00

  • Risotto

    12,00

    schelpjes • venkel • schuim van vongole
    (Supplement langoustine) per stuk 4,00
    Jeu de Rolle 2018, Vignobles Simian, Zuid Frankrijk 6,50

Onze hoofdgerechten

  • Artisjok

    21,50

    barigoule • citroen-tijm-hollandaise 
    Peccorino 2017, Merlettaie, Ciù Ciù, Marken, Italië 6,50

  • Gepocheerd ei

    19,50

    zomerbonen • witte bonen • doperwten • bonen-tomaatschuim 
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Grenache-Roussanne-Ugni Blanc 2018, Luberon, Famille Perrin, Côtes du Rhône, Frankrijk, 6,50

  • Gamba’s

    22,50

    rigatoni • kreeftensalpicon • bleekselderij • babyspinazie
    Vivre 2017, Viognier, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vin de Pays Méditerranee, Frankrijk 7,50

  • Vis uit onze visbar

    dagprijs

    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt

  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees (klein / groot met frites)

    14,50 / 24,50

    eidooier • bieslook • kapperappeltjes • zilveruien
    Grenache-Cinsault-Mourvèdre, Rosé 2018, Château l’Arbre de le Boire, vdp Mediterranee, Frankrijk 5,50

  • Dubbeldoel Koe (200 gr/ 350gr)

    29,50/43,50

    Hasselback-aardappel • groene asperge • carbonara
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk

    De dubbeldoelkoe is geen ras. De naam is in de jaren zestig bedacht voor iets wat toen volstrekt normaal was in ons land en op het punt stond te verdwijnen: je houdt koeien voor hun melk én hun vlees. De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe, maar verslaat ze beide ruimschoots op duurzaamheid.

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Geroosterde courgette

    4,00
    pesto • panko
  • Rode biet

    4,00

    salade • feta • olijf • mierikswortel

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Aalbes

    9,50

    honing • witte chocolade • roomijs
    (De bloemenhoning is deze zomer gemaakt door 2 bijenvolkjes op ons terras)
    Tokaji Aszú 2010, 5 puttonyos, Château Dereszla, Tokaj-Hegyalja, Hongarije  7,50

  • Ananas

    9,50

    roze peper • kokosijs
    Viura-Malvasia semi-dulce 2016, Fernandez Piérola, Bodegas FyA, Rioja 6,50

  • Kersen

    9,50

    karnemelk • pistache • yoghurtijs
    Muscat de Rivesaltes 2016, Vin Doux Naturel, Domaine Pouderoux, Rousillon, Frankrijk 6,50

  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50

    espresso • Kahlua • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte