Bib Gourmand 2024
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Kies een visje uit de toonbank, laat u verleiden door een klassieker als steak tartaar of ga gewoon voor wat lekker barfood met een goed glas wijn. In dit lumineuze paviljoen, met zijn art-deco-elementen en ruim terras aan de bijenkorven, heeft u keuze te over. Maar weet dat hier geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden dankzij de kwaliteit waarmee de chef werkt...."
Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.
3 gerechten 47.50
4 gerechten 59
5 gerechten 69
6 gerechten 79
Gerookte IJslandse heilbot • tomaat gemarineerd in yakiniku •
compote van tomaat en appel • komkommer
Alvarinho- Loureiro-Avesso 2022, Escolha, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal
Ceviche van vis van de dag • crudite radijs • pickled bloemkool • truffelsambal Bert
Grüner Veltliner 2022, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk
Panna cotta van doperwt • doperwt met wasabi • ajo blanco • witte druif • crostini van Gruyere
Riesling 2022, Straight, Krämer, Rheinhessen, Duitsland
Steak tartaar Bistronomique • gado gado groenten • crème gado gado
Rose 2022, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d´Oc, Frankrijk
Duivenbouillon • truffelroom
Bisque van langoustines
Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
(meerprijs van 5,50)
Vis van de dag • bospeen geglaceerd in yuzu • crème van braam en paarse wortel • schuim van dragon en braam • yuzu panko • tempura flakes
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje
Vegetarische gyoza met spinazie • kimchi prei • crème van togarashi • saus van spirulina en kombu • gedroogde prei
Viognier 2022, Domaine Marotte, Rhône, Frankrijk
Cabernet Sauvignon 2020, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d’Oc, Frankrijk
Gesplitste sukade van het Weidemeren rund • gratin van aardappel • crème van snijboon • crème van gerookte ui • snijboon • saus van ossenstaart en zuurdesem
Pinot noir 2020, Lust auf Rot, Weingut Rieder, Baden, Duitsland
(meerprijs 5,50)
Steak tartaar Bistronomique • gado gado groenten • crème gado gado
inclusief frites
Rose 2022, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d´Oc, Frankrijk
Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
Grillo 2022, Mont´Elimo, Tenute Fazio, Sicilie, Italie
Verse frites • truffelmayonaise 5,00
Groene salade 4,50
Meloen • geitenyoghurtijs • honing
Riesling 2021, Eiswein, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk
Aardbei • vlierbloesem • witte chocolade
Moscato d’Asti 2023, Michele Chiarlo, Piemonte, Italie
Framboos • pure chocolade • lavendel
Red Muscadel 2019, Du Toitskloof, Westkaap, Zuid Afrika
Selectie van 5 kazen van onze kaastrolley
(meerprijs 5,50)
olijven gevuld met ansjovis
oude kaas uit Leusden • mosterd
Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven
met Amsterdamse uien-relish geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise
met truffelmayonaise geserveerd
met sriracha-sinaasappel mayonaise
met vietnamese truffellak
250 gram • bacon • boter
250 gram • persillade • witte wijn
250 gram • tomaat • martini bianco
Een zachte,romige oester uit Ierland
Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak
een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak
Zeeuwse ronde, vlezige oester met tonen van zeewier
Lunchmenu 2-gangen (Businesslunch binnen één uur)
Ben je tijdsgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk kunnen we hier rekening mee houden.
Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise
Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise
Burrata • broad beans • crème van cassia • pompoenpit olie • little gem
Contactgegevens
Bergpaviljoen
Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort
Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45
Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte