fbpx

Menu Bistronomique

"...Kies een visje uit de toonbank, laat u verleiden door een klassieker als steak tartaar of ga gewoon voor wat lekker barfood met een goed glas wijn. In dit lumineuze paviljoen, met zijn art-deco-elementen en ruim terras aan de bijenkorven, heeft u keuze te over. Maar weet dat hier geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden dankzij de kwaliteit waarmee de chef werkt...."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

VOORGERECHTEN

Aguachile • rode ui • mais • gerookte azijn
Gemischter Satz 2023, Grüber Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

Argentijnse gamba • gele curry • limoenblad • courgette
Riesling 2023, Straight, Krämer, Rheinhessen, Duitsland

Oesterzwam • passievrucht • tapioca • miso
Garnatxa blanca 2023, Herència Altes, Terra Alta, Spanje

Steak tartaar • zandpeen • augurk • eidooier • bbq spice
Lacrima di morro d’Alba 2022, Conte Leopardi, Marche, Italië

 TUSSENGERECHTEN

 Duivenbouillon • truffelroom

Bisque van langoustines

Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
(meerprijs van 5,50)

HOOFDGERECHTEN

Vis van de dag • pompoen • duindoornbes • cavolo nero
Chardonnay – Viognier 2023, La Boscana, Bodegas Costers del Sió, Costers del Segre, Spanje

Gesplitte sukade van het weidemeren rund • truffelaardappel • eekhoorntjesbrood • polpa di spalla • ossenstaart XO
Sangiovese 2020, Classico riserva Brolio, Ricasoli, Chianti, Italië
(meerprijs 5,50) 

Forono biet • couscous • witte biet • radicchio • vadouvan
Malbec 2020, Lucter, Château de Haute Serre, Cahors, Frankrijk

Steak tartaar • zandpeen • augurk • eidooier • bbq spice
inclusief frites
Lacrima di morro d’Alba 2022, Conte Leopardi, Marche, Italië

Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
Grillo 2022, Mont´Elimo, Tenute Fazio, Sicilie, Italie

BIJGERECHTEN

Verse frites • truffelmayonaise 5,00
Verse salade 4,50

NAGERECHTEN

Peer • kaneelboombes • bruine rum
Sauternes 2017,Château Petit Vedrines, Bordeaux, Frankrijk

Pure chocolade • kokos • mango
Red Muscadel 2019, Du Toitskloof Cellar, Westkaap, Zuid Afrika

Appel • rozijn • ponzu mikan • vanille
Vin Santo 2018, Cantine Sensi, Toscana, Italië

Selectie van 5 kazen van onze kaastrolley 
(meerprijs 5,50) 

Om mee te beginnen.....

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven gevuld met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    14.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    7,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

  • KARAAGE (Japanse gefrituurde kip per portie)

    8.50

    met vietnamese truffellak

Oesters & lekkers uit de visbar

  • KOKKELS

    14,50

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13.5

    250 gram • a la plancha

  • MOSSELEN

    13.5

    250 gram • nduja di calabria 

  • IRISH MOR

    5.5

    Een zachte,romige oester uit Ierland

  • OOSTERSCHELDE CREUSE

    4.75

    Een verfijnde frisse oester, lichtfruitig en een zilt accent

  • ZEEUWSE PLATTE 000

    5,5

    De diepe nootachtige smaak blijft lang hangen

  • FORMI 'TABLE OESTER

    5

    Zeeuwse ronde, vlezige oester met tonen van zeewier

Lunchen

  • LUNCHMENU

    37.50

    Lunchmenu 2-gangen (Businesslunch binnen één uur)
    Ben je tijdsgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk kunnen we hier rekening mee houden.

  • SALADE BISTRONOMIQUE

    19.50 / 24.50

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte