fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Bij de borrel & aperitief om te delen

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Leusdense Oude” oude kaas uit Leusden

    5,00
    mosterd
  • Prosciutto di San Daniele

    13,50
    Twisted Jam
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50
    keuze uit diverse soorten
  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,50
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Sashimi zalm

    7,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Sashimi tonijn

    9,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Gyoza

    6,50
    miso • kimchi
  • Gemarineerde zalm

    7,50
    komkommer • jeneverbes • zure room • citrusgel
  • Geroosterde dubbeldoelkoe

    7,50

    enoki • sojamayonaise • koolrabi • wasabi-vinaigrette

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50

    2-gangen

  • Keuzemenu Bistronomique

    39,00

    inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee  59,50

    In dit menu laat ons keukenteam zien wat zij kunnen en waar ze extra trots op zijn. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk, met de nadruk op vis- en vegetarische gerechten. Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.

    Voorgerecht

    Geroosterde aubergine • BBQ-auberginecompote • buffelyoghurt • krokante tuinboon 
    Gemarineerde zalm • komkommer • jeneverbes • zure room • citrusgel

    Hoofdgerecht

    Tartelette • taleggio • paddenstoelen • truffel • rucola
    Gepocheerde zeewolf • gnocchi • bagna càuda • venkel • mosterdzaad

    Nagerecht

    Amersfoortse kei • 5-spices • veenbessen • chocoladecrumble
    Whiskey-roomijs • karamel • gemberkoek

    Uiteraard kunnen we bovenstaand menu uitbreiden met één of meerdere gerechten

  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    59,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50
    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00
  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Creuses de Zélande

    per stuk 3,50
    romig zoet met een ziltig accent en milde nasmaak
  • Zeeuwse platte oester

    per stuk 4,50
    een romige, minder zilte oester, delicate en fijne smaak
  • Oisri Oyster

    per stuk 4,50
    Ierse oester, hoog vleesgehalte, perfecte balans tussen zacht en zoet
  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft  5,00

    Deze Oyster stout is ons eigen huisgebrouwen craftbeer met hergebruikte oesterschelpen. Hierdoor krijgthet bier een ziltige, frisse en droge afdronk. Door het contrast met de typische gebrande bittere stout-smaak van koffie, laurier en cacao is het een stoere én elegante stout geworden.

  • Mosselen

    6,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Kokkels

    9,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Scheermessen

    7,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50

    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen

  • Fruits de Mer Royal

    67,50

    langoustine • gamba’s

Deze gerechten met salade of risotto geserveerd

  • Bistronomique

    klein 15,50 / groot 18,50
    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Prosciutto di San Daniele • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50
  • Van de zee

    klein 13,50 / groot 18,50
    diverse vis • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 6,50
  • Vegetarisch

    klein 11,50 / groot 14,50

    gepocheerd ei • parmezaan • Sud'n'Sol tomaat
    Sauvignon blanc 2018, Petit Bourgeois, Henri Bourgeois, Loire, Frankrijk 6,50

Onze voorgerechten

  • Geroosterde aubergine

    11,00

    BBQ-auberginecompote • buffelyoghurt • krokante tuinboon
    Rosé 2018, Grenache noir-Mourvèdre-Cinsault, Château l’Arbre de la Boire, Frankrijk 5,50

  • Little gem

    12,00

    spicy tofu • satéspices • taugé • sojabonen • tempura-crunch
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Ceviche van vis van de dag

    14,00

    zilte sla • duindoornbes • gepicklede rode ui
    Vinho Verde reserva 2018, Portal de Calçada, Vinho Verde, Portugal 6,00

  • Coquille

    14,00

    aardappel • bieslook
    Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00 
    Jeu de rolle 2018, Simian, Jean-Pierre et Florian Serguizer, Zuid Frankrijk 6,50

  • Gemarineerde zalm

    13,00

    komkommer • jeneverbes • zure room • citrusgel
    Auxerrois 2018, De Kleine Schorre, Schouwen- Duivenland, Nederland 6,50

  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    14,50

    parmezaan • eidooiercrème • Sud'n'Sol tomaat
    Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00                                     
    Sauvignon blanc 2018, Petit Bourgeois, Henri Bourgeois, Loire, Frankrijk 6,50

  • Geroosterde dubbeldoelkoe

    13,50

    enoki • sojamayonaise • koolrabi • wasabi
    Weissburgunder 2017, Dr. Deinhard, Pfalz, Duitsland 6,50

Onze hoofdgerechten

  • Tartelette

    19,50
    taleggio • paddenstoelen • truffel • rucola  
    Bordeaux superieur 2018, Château de la Nauze, Bordeaux, Frankrijk  7,50
  • Rode kool

    19,50
    cashewnoot • groene curry  
    Primitivo 2014, Amastyola, Puglia, Italië 6,50
  • Gepocheerde zeewolf

    23,50
    gnocchi • bagna càuda • venkel • mosterdzaad
    Roero arneis 2017, Pradalupo, Fontanafredda, Piemonte, Italië 7,50
  • Vis uit onze visbar

    dagprijs
    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt
  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    24,50
    frites • eidooier • kimchi • sesam • bosui
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Chianti Colli Senesi, 2018, Poliziano, Toscane, Italië 7,00
  • Dubbeldoelkoe rib-eye - 200 gram/ 350 gram

    29,50/43,50
    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk
  • Dubbeldoelkoe dry-aged entrecote - 250 gram

    39,50
    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk
  • Raza Angus - 160 gram

    27,50
    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Geroosterde pompoen

    4,00
    zoete aardappel • cajun • harissa
  • Italiaanse salade

    4,00
    hazelnoten • olijf • zongedroogde tomaten

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Gouden parel

    9,50
    passievrucht • witte chocolade

  • Macaron

    9,50
    mandarijn-pistache-cremeux • pistacheparfait
    Muscat de rivesaltes blanc
  • Whiskey-roomijs

    9,50
    karamel • gemberkoek
    Monbazillac / moscatel portugal
  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50

    espresso • Kahlua • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte