Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Onze kleine suggesties

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Oude Gracht” kaas uit Utrecht

    4,60
  • Jamon Reserva Batallé

    13,50
    Twisted Jam 5-spices
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50

    keuze uit diverse soorten

     

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50

    harissa-mayonaise

  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,25
    limoenmayonaise
  • Krab cake

    1,50
    kreeftenkaramel
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Zalm tartaar

    9,50
    tortilla • meloesuitjes • vadouvanvinaigrette
  • Tataki van rund

    9,50
    zoetzure zuurkool • lauriermayonaise

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    29,50
    2-gangen
  • Menu van de Chef

    U vertelt ons wat u niet lust en wij verzorgen de rest.

  • 3-gangen menu

    37,00
  • 3-gangen menu

    59,50
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)
  • 4-gangen menu

    47,00
  • 4-gangen menu

    67,50
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)
  • 5-gangen menu

    54,50
  • 5-gangen menu

    85,00
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50

    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00

  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Fines de Creuses

    per stuk 3,50
    romige zoete oester met een ziltig accent en een milde nasmaak
  • Platte Zeeuwse 2/0

    per stuk 3,50
    romige, minder zilte oester maar zeer delicate en fijne smaak
  • Eske Oyster

    per stuk 4,50

    Ierse oester zilt in de mond met een zoete nasmaak

  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft 5,00

  • Mosselen

    6,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Kokkels

    9,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Scheermessen

    7,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50
    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen
  • Fruits de Mer Royal • langoustine • gamba’s

    67,50

    Chardonnay-Amigne 2017, Blanc de Mer, Jean-René Germanier, Valais, Zwitserland per fles 62,50

Onze salades

  • Salade Bergpaviljoen

    18,50

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamon Reserva Batallé • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Salade met Twentse buffelmozzarella

    12,00

    diverse noten • salade • aceto balsamico • gembercrème
    Cabernet Cortis-Solaris-Vilaris-Regent 2015, Hollandsch Wit, Betuwe, Nederland  6,00

  • Salade van de zee

    18,50

    diverse vis • komkommer • granny smith • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2016, Ruttinger, Niederösterreich, Oostenrijk 6,50

Onze voorgerechten

  • Biet uit zoutkorst

    12,00

    rucola • balsamico • ricotta
    Viura blanco 2017, fermentado en barrica, Ferandez de Piérola, Rioja, Spanje 6,50

  • Brie de Meaux

    10,50

    eidooier 63 °C • bloemkool • augurk
    Le Fiano-Sauvignon Blanc-Chardonnay 2016, Amastuoia, Puglia, Italië 6,50

  • Coquille in schelp

    13,00

    truffelrisotto • bloedworst • aardpeerschuim
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Barbera d’Asti 2015, La Vigna vecchia, Cossetti, Piemonte, Italië 7,50

  • Yellowfin tonijn

    13,00

    tomatenbouillon • haringkaviaar • beukenzwam
    Albariño 2017, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje 6,50

  • Poon gerookt

    12,50

    vichyssoise • grapefruit • venkel
    Sauvignon Blanc 2017, Petit Bourgeois, Henri Bourgeois, Chavignol, Frankrijk 6,50

  • Sashimi

    16,50

    tonijn • zalm • ingemaakte komkommer • wakamé • rijstvel
    Chardonnay-Sauvignon Blanc 2016, Ashbourne, Walker Bay, Zuid Afrika 6,50

  • Tom kha kai

    11,50

    hoender • mossel • rode curry
    Brand Imperator, Limburg, Nederland 5,25 / Riesling 2016, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland 7,50

  • Steak tartaar

    14,50 / 24,50

    fijngesneden rundvlees (klein / groot met frites)
    eidooier 63 °C • uien-hollandaise • oesterblad • tafelzuur
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Spätburgunder 2016, Zähringer, Baden, Duitsland 6,50

  • Kalfsterrine

    12,50

    uitjes • bacon • pastinaak • rode koolvinaigrette
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Eendenlever

    16,50

    knolselderij • Twisted Jam-armagnac-pruim
    Monbazillac 2014, Château Barouillet, Bergerac, Frankrijk 7,50

Onze hoofdgerechten

  • Tortelini

    20,00

    cèpes • bospaddestoelen • kastanje
    Mencía 2016, Pizarras de Otero, Bierzo, Spanje 6,50

  • Beignet

    19,50

    gember • wortel • abrikoos • five spices
    Rosso Salento 2017, Qu’Ale, Claudio Quarta, Puglia, Italië 6,50

  • Vis uit onze visbar

    dagprijs
    iedere dag vers van de afslag • kom gerust een kijkje nemen en kies zelf
  • Zalm

    21,50

    zwarte bonen • sushirijst • bokchoy • limoenblad-zeewiersaus
    Garnatxa Blanca 2017, Mabre, Empordalia, Emporda, Spanje 6,50

  • Skrei

    22,50

    parelgort • morille • Tahoon-pesto • madeira
    Grüner Veltliner 2016, Ruttinger, Niederösterreich, Oostenrijk 6,00

  • Gamba

    22,00

    koolraap uit zoutkorst • lavas-olie • pommes gaufrette
    Viognier 2017, "Vivre", Bergpaviljoen, Vin de Pays Méditerane, Frankrijk 7,50

  • Houtduif

    25,00

    panisse • piccalilly • mini knol • zwarte kardemom
    Château du Ballandreau 2012, Cuvée Excelllence, Grand vin de Bordeaux, Frankrijk 6,50

  • Black Angus ossenhaas (150 gr/250 gr)

    29,00 / 39,50

    gebakken aardappelcrème • cavolo nero • rundermerg • rookworst
    Zinfandel 2016, Diamond Collection, Francis Coppola, Californië, Verenigde Staten 7,50

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Truffelmousseline

    4,00
  • Gegrilde seizoensgroenten

    4,50
  • Groene salade

    3,50

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Eclair

    9,50

    passievrucht • banaan • kerrie • koriander • kokosroomijs
    Muscat des rivesaltes 2016, Vin Doux Naturel, Domaine Pouderoux, Roussillon, Frankrijk 6,50

  • Pure chocolade

    9,50

    peper • cassis • olijfolie-ijs
    Maury Mise Tardive 2010, Domaine Pouderoux, Roussillon, Frankrijk 7,50

  • Madeleine

    9,50

    onze eigen bijenhoning • chai • groene thee-ijs
    Sauternes 2015, Baronne Pauline, Baron Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrijk 9,50

  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50
    espresso • café liqueur Zuidam • wodka

Het Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Het Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte