fbpx

Menu Bistronomique

Bib Gourmand 2024
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Kies een visje uit de toonbank, laat u verleiden door een klassieker als steak tartaar of ga gewoon voor wat lekker barfood met een goed glas wijn. In dit lumineuze paviljoen, met zijn art-deco-elementen en ruim terras aan de bijenkorven, heeft u keuze te over. Maar weet dat hier geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden dankzij de kwaliteit waarmee de chef werkt...."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

VOORGERECHTEN

Gerookte IJslandse heilbot • tomaat gemarineerd in yakiniku •  
compote van tomaat en appel • komkommer 
Alvarinho- Loureiro-Avesso 2022, Escolha, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal  

Ceviche van vis van de dag • crudite radijs • pickled bloemkool • truffelsambal Bert
Grüner Veltliner 2022, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 

 Panna cotta van doperwt • doperwt met wasabi  • ajo blanco • witte druif • crostini van Gruyere
Riesling 2022, Straight, Krämer, Rheinhessen, Duitsland

Steak tartaar Bistronomique • gado gado groenten • crème gado gado 
Rose 2022, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d´Oc, Frankrijk

 TUSSENGERECHTEN

 Duivenbouillon • truffelroom

Bisque van langoustines

Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
(meerprijs van 5,50)

HOOFDGERECHTEN

 Vis van de dag • bospeen geglaceerd in yuzu • crème van braam en paarse wortel • schuim van dragon en braam • yuzu panko • tempura flakes
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje 

 Vegetarische gyoza met spinazie • kimchi prei • crème van togarashi • saus van spirulina en kombu • gedroogde prei
Viognier 2022, Domaine Marotte, Rhône, Frankrijk
Cabernet Sauvignon 2020, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d’Oc, Frankrijk 

Gesplitste sukade van het Weidemeren rund • gratin van aardappel • crème van snijboon • crème van gerookte ui • snijboon • saus van ossenstaart en zuurdesem
Pinot noir 2020, Lust auf Rot, Weingut Rieder, Baden, Duitsland
(meerprijs 5,50) 

Steak tartaar Bistronomique • gado gado groenten • crème gado gado
inclusief frites 
Rose 2022, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d´Oc, Frankrijk

Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
Grillo 2022, Mont´Elimo, Tenute Fazio, Sicilie, Italie

BIJGERECHTEN

Verse frites • truffelmayonaise 5,00
Groene salade 4,50

NAGERECHTEN

Meloen • geitenyoghurtijs • honing
 Riesling 2021, Eiswein, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

Aardbei • vlierbloesem • witte chocolade  
Moscato d’Asti 2023, Michele Chiarlo, Piemonte, Italie  

Framboos • pure chocolade • lavendel  
Red Muscadel 2019, Du Toitskloof, Westkaap, Zuid Afrika 

Selectie van 5 kazen van onze kaastrolley 
(meerprijs 5,50) 

Om mee te beginnen.....

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven gevuld met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    7,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

  • KARAAGE (Japanse gefrituurde kip per portie)

    8.50

    met vietnamese truffellak

Oesters & lekkers uit de visbar

  • KOKKELS

    14,50

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13

    250 gram • persillade • witte wijn

  • MOSSELEN

    12.5

    250 gram • tomaat • martini bianco

  • IRISH MOR

    5.5

    Een zachte,romige oester uit Ierland

  • SALGADO OESTER

    4.75

    Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak

  • JUIZETTE

    4.5

    een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak

  • FORMI 'TABLE OESTER

    4.75

    Zeeuwse ronde, vlezige oester met tonen van zeewier

Lunchen

  • LUNCHMENU

    37.50

    Lunchmenu 2-gangen (Businesslunch binnen één uur)
    Ben je tijdsgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk kunnen we hier rekening mee houden.

  • SALADE BISTRONOMIQUE

    19.50 / 24.50

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    17.50 / 22.50

    Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE BURRATA - BUFFALO FARM TWENTE

    19.50

    Burrata • broad beans • crème van cassia • pompoenpit olie • little gem

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte