fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Bij de borrel & aperitief om te delen

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Leusdense Oude” oude kaas uit Leusden

    5,00
    mosterd
  • Ossenworst

    5,00
    tafelzuur • savora mosterd
  • Prosciutto di San Daniele

    13,50
    Twisted Jam
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50
    keuze uit diverse soorten
  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,50
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Sashimi zalm

    7,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Sashimi tonijn

    9,50
    kokosrijst • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Hertenpastrami

    8,50
    waldorfsalade • cranberrie
  • Tartaar Makreel

    8,50
    Skyr yoghurt • desem crumble • cavolo nero • gin siroop

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50
    2-gangen
  • Keuzemenu Bistronomique

    37,00

    inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee  57,50

    In dit menu laat ons keukenteam zien wat zij kunnen en waar ze extra trots op zijn. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk, met de nadruk op vis- en vegetarische gerechten. Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.

    Voorgerecht

    Gepofte biet • Oudwijker blauwschimmel • appel-calvados stroop • ijs van zoethout en biet  
    Ceviche van de dag • rode ui-sereh • cevenne-compote • Perupas aardappel

    Hoofdgerecht

    Hokkaido pompoen • kingboleet • gepofte wilde rijst • groene curry  
    Vis van de dag • iedere dag vers van de afslag

    Nagerecht

    Zoete avocado • ganache van mango en witte chocolade • meringue • mangosorbet
    Specerijenstoomcake • champagnesabayon • honingijs

    Uiteraard kunnen we bovenstaand menu uitbreiden met één of meerdere gerechten

  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    57,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50
    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00
  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Creuses de Zélande

    per stuk 3,50
    romig zoet met een ziltig accent en milde nasmaak
  • Zeeuwse platte oester

    per stuk 4,50
    een romige, minder zilte oester, delicate en fijne smaak
  • Oisri Oyster

    per stuk 4,50
    Ierse oester, hoog vleesgehalte, perfecte balans tussen zacht en zoet
  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft  5,00

    Deze Oyster stout is ons eigen huisgebrouwen craftbeer met hergebruikte oesterschelpen. Hierdoor krijgthet bier een ziltige, frisse en droge afdronk. Door het contrast met de typische gebrande bittere stout-smaak van koffie, laurier en cacao is het een stoere én elegante stout geworden.

  • Mosselen

    6,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Kokkels

    9,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Scheermessen

    7,50

    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram

  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50

    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen

  • Fruits de Mer Royal

    67,50

    langoustine • gamba’s

Onze salades

  • Salade Bergpaviljoen

    18,50

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Prosciutto di San Daniele • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Twentse caprese

    14,50

    Stracciatella di bufala • salade • truffel • olijfolie • Murray zout 
    Trebbiano di Lugana 2017, "Pievecroce" Costaripa, Lombardië, Italië, 6,50

  • Salade van de zee

    18,50

    diverse vis • komkommer • granny smith • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk  6,50

     

Onze voorgerechten

  • Gepofte biet

    11,00

    Oudwijker blauwschimmel • appel-calvados-stroop • ijs van zoethout en biet
    Grenache-Syrah-Mourvèdre 2018 rosé, Château l’Arbre de la Boire, Rhône, Frankrijk 5,50

  • Tofu char siu

    11,00

    Koreaanse salade • misocrème • bokchoy
    Trebbiano di Lugana 2017, "Pievecroce" Costaripa, Lombardië, Italië, 6,50

  • Ceviche van vis van de dag

    13,00

    rode ui-sereh • cevenne-compote • Perupas aardappel
    Grechetto 2018, Vitiano, Falesco, Umbrië, Italië 6,50

  • Coquille

    14,50

    XO saus • spitskool • gedroogde garnaal • tapioca krokant
    Garnatxa Blanca 2017, Mabre, Empordàlia, Emporda, Spanje 6,50

  • Buikspek

    13,00

    paling • gerookte bloemkool • tricolore bloemkool
    Chardonnay 2018, sur lie, Wetshof, Robertson, Zuid Afrika 6,50

  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    14,50

    eidooier • kimchi • sesam • bosui
    Peccorino 2017, Merlettaie, Ciù Ciù, Marken, Italië 6,50

  • Risotto

    12,00

    vadouvan • Prosciutto di San Daniele • radicchio
    (Supplement San Daniele ham) 15 gram 4,00
    Spätburgunder 2017, Zähringer, Baden, Duitsland (licht gekoeld geserveerd) 6,50

Onze hoofdgerechten

  • Hollandse prei

    19,50

    Ratte-aardappelen • kerrie • gefrituurd ei • kombu-prei bouillon
    Riesling 2018, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland 6,50

  • Hokkaido pompoen

    19,50

    kingboleet • gepofte wilde rijst • groene curry
    Viognier 2017, Prieto Pariente, La Tierra de Castilla Y León, Spanje 7,50

  • Black cod

    23,50

    aardpeer • morning glory • gezouten citroen
    Viognier 2017, “Vivre”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vin de Pays Méditerranee, Frankrijk 7,50

  • Vis uit onze visbar

    dagprijs

    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt

  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    24,50

    frites • eidooier • kimchi • sesam • bosui
    Peccorino 2017, Merlettaie, Ciù Ciù, Marken, Italië 6,50

  • Dubbeldoel Koe (200 gr/ 350gr)

    29,50/43,50

    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk

    De dubbeldoelkoe is geen ras. De naam is in de jaren zestig bedacht voor iets wat toen volstrekt normaal was in ons land en op het punt stond te verdwijnen: je houdt koeien voor hun melk én hun vlees. De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe, maar verslaat ze beide ruimschoots op duurzaamheid.

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Spruitje

    4,00
    walnoten • spekjes • uitjes
  • Italiaanse salade

    4,00
    hazelnoten • olijf • zongedroogde tomaten

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Specerijenstoomcake

    9,50

    champagne sabayon • honingijs    
    (De bloemenhoning is deze zomer gemaakt door 2 bijenvolkjes op ons terras)
    Tokaij Aszu 2013, 5 puttonyos, Château Dereszla, Hongarije 7,50

  • Zoete avocado

    9,50

    ganache van mango en witte chocolade • meringue • mangosorbet
    Sauvignon blanc Dulce 2018, Apasionado de José Pariente, Rueda, Spanje 6,50

  • Chocolade

    9,50

    fudge • brownie • vanille-ijs
    Maury 2011, Domaine Pouderoux, Rivesaltes, Frankrijk 6,50

  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50

    espresso • Kahlua • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte