fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Onze kleine suggesties

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Oude Gracht” kaas uit Utrecht

    4,60
  • Jamon Reserva Batallé

    13,50
    Twisted Jam 5-spices
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50

    keuze uit diverse soorten

     

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50

    harissa-mayonaise

  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,25
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Zalm

    9,50

    flammkuchen • avocadocrème

  • Tataki van rund

    9,50

    tsuyu • sojabonen • mini-paprika

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50
    2-gangen
  • Menu Bistronomique

    37,00

    Vegetarisch voorgerecht – vis hoofdgerecht – zoet dessert                         
     In dit menu verwerken we gerechten die de voorkeuren van ons keukenteam goed weergeven en uiteraard zijn samengesteld met liefde voor de seizoenen en met streekprodukten.

  • Menu van de Chef

    U vertelt ons wat u niet lust en wij verzorgen de rest.

  • 3-gangen menu

    39,50
  • 3-gangen menu

    59,50
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)
  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    57,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50

    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00

  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Fines de Claire

    per stuk 3,50

    romige zoete oester met een ziltig accent en een milde nasmaak

  • Zeeuwse tafeloester - nr 3

    per stuk 3,50
    een lichte schelp met een pittige smaak
  • Eske Oyster

    per stuk 4,50

    Ierse oester zilt in de mond met een zoete nasmaak

  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft  5,00
    Picpoul de Pinet 2017, Domaine Azan, Coteaux de Languedoc, Frankrijk 6,00

     

  • Mosselen

    6,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Vongole

    9,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Scheermessen

    7,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50
    mosselen • oesters • vongole • scheermessen • steurgarnalen
  • Fruits de Mer Royal • langoustine • gamba’s

    67,50

    Chardonnay-Amigne 2017, Blanc de Mer, Jean-René Germanier, Valais, Zwitserland per fles 62,50

Onze salades

  • Salade Bergpaviljoen

    18,50

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Coppa • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Salade met Twentse buffelburrata

    14,50

    venkel • dragoncrème • kataifi
    Viognier 2016, Deakin Estate, Victoria, Australië  6,00

  • Salade van de zee

    18,50

    diverse vis • komkommer • granny smith • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk  6,50

     

Onze voorgerechten

  • Roomkaas

    12,00

    paddenstoelen • kombu • rode curry-groentekruim
    Spätburgunder 2017, Zähringer, Baden, Duitsland ( licht gekoeld geserveerd)  6,50

  • Citrusrisotto

    13,00

    Hollandse garnalen • schelpdieren • saffraan
    (Supplement coquille) per stuk 4,00
    Tartufo Bianco 2017, Marrone, Piemonte, Italië 6,50

  • Ceviche van de dag

    dagprijs

    avocado-crème fraîche • jalapeño • wasabi-dressing • radijs
    Vinho Verde reserva 2018, Portal da Calçada, Portugal 6,50

  • Roodbaars gerookt

    13,00

    spinazie • rucola • quinoa • zeewier
    Albariño 2017, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje 6,50

  • Sashimi

    16,50

    tonijn • zalm • spring roll • ingemaakte komkommer • wasabi-mayonaise
    Riesling 2017, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland 6,50

  • Steak tartaar

    14,50 / 24,50

    kwartelei • spicy cocktailsaus • zilveruien-compote • tuinkers
    Pinot noir 2018, rosé, Sideways, Robertson, Zuid Afrika  6,00

  • Iberico-procureur

    12,50

    Taleggio • witte kool • basilicumolie
    Soave 2017, Anselmi, San Vincenzo, Veneto, Italië   6,50

  • Eendenlever

    16,50

    Eendenlever • truffelbrioche • hazelnoot • postelein
    Pinot gris 2017,  Kuehn, Elzas, Frankrijk  6,25

Onze hoofdgerechten

  • Geitenkaas-bechamel

    21,50

    tomaat • aubergine • paprika-uien-crunch
    Chenin blanc 2017, Sur lie, Fisherhaven, Zuid Afrika 6,00

  • Gyoza

    21,50

    oosterse groenten • miso • kimchischuim • sesam
    Bordeaux superieur 2012, Cuvée Excellence, Château du Ballandreau, Frankrijk 6,50

  • Vis uit onze visbar

    dagprijs

    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt

  • Zeebaars-rillette

    23,50

    oestercrème • appel • rammenas • tonkatsusaus
    Verdejo 2017, Vino Oropendola, Rueda, Spanje 6,50

  • Gamba

    23,50

    octopus  • zoete aardappel • sugar snaps • gambasaus
    Le Viognier 2017, “Vivre”, Bergpaviljoen, Vin de Pays Mediterranée, Frankrijk 7,50

  • Eend

    23,00

    tabouleh • dadelcrème • granaatappel • ras el hanout-saus
    Verboden fruit 2014, “Le Paradis” , Bergpaviljoen Ventoux, Frankrijk 7,50

  • Black Angus ossenhaas (150 gr/250 gr)

    29,00 / 39,50

    witlof • cashewnoten • mosterdsaus
    Mencia 2016, Pizarras de Otero, Bierzo, Spanje 6,50

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Geroosterde seizoensgroenten

    4,50
  • Groene salade

    3,50

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Dacquoise

    9,50

    mascarpone • limoen • hazelnoot roomijs
    Tokaji Aszu 2010, 5 puttonyos, Château Dereszla, Hongarije 7,50

  • Rabarber

    9,50

    perensorbet • anijssabayon
    Sauternes 2015, Baronne Pauline, Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrijk  7,50

  • Mokka

    9,50

    pure chocolade • krokante rijst • bladgoud
    Malbec, Rogomme recette de Quercy, Château de Chambert, Cahors, Frankrijk 7,50

  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50
    espresso • café liqueur Zuidam • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte