fbpx

Menu Bistronomique

"...Kies een visje uit de toonbank, laat u verleiden door een klassieker als steak tartaar of ga gewoon voor wat lekker barfood met een goed glas wijn. In dit lumineuze paviljoen, met zijn art-deco-elementen en ruim terras aan de bijenkorven, heeft u keuze te over. Maar weet dat hier geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden dankzij de kwaliteit waarmee de chef werkt...."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  49.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

VOORGERECHTEN

Makreel • kippenhuid • zuurkool • vikingzout
Alvarinho-Loureiro-Avesso 2023, Escolha, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal 7,50

Skrei • kastanje • ansjovis • prei • kappertjes
Chardonnay 2022, Macon Villages, Plaisance, Thierry Drouin, Bourgogne, Frankrijk 11,00

Barbietole biet • geitenkaas • macadamia • aceto
Sauvignon Blanc 2023, Domaine Guillaman, Côtes de Gascogne, Frankrijk 7,50
Spätburgunder 2022, Zähringer, Baden, Duitsland (lichtgekoeld geserveerd) 7,50

Steak tartaar • zandpeen • augurk • eidooier • bbq spice
Lacrima di morro d'Alba 2022, Conte Leopardi, Marche, Italië

 TUSSENGERECHTEN

 Duivenbouillon • truffelroom

Bisque van langoustines

Hollandse garnaal • citrus • peterselie • pastei
(meerprijs van 5,50)
Chenin Blanc 2023, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika 9,00

Truffelrisotto • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
(meerprijs van 5,50)
Chenin Blanc 2023, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika 9,00
Ee

HOOFDGERECHTEN

Vis van de dag • winterpeen • shiso blad • tofu • dashi
Garnatxa Blanca 2023, Herència Altes, Terra Alta, Spanje 7,50

Aardpeer • polenta • saté • shiitake • garum paddenstoel
Syrah 2022, Gran Reserva Pedregoso, Tabali, Limari Vallei, Chili 8,00

Rundersucade • la ratte • boerenkool • madeira • kerrie • beef garum (meerprijs van 5,50)
Saperavi 2021, Taoba, Kachetië, Georgië 7,50

Steak tartaar • bbq • eidooier • croutons • winterpostelein inclusief frites en truffelmayonaise
Rosé 2022, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d'Oc, Frankrijk 6,00 Lacrima di morro d'Alba 2022, Conte Leopardi, Marche, Italië 7,50

Truffelrisotto Bistronomique • langoustine • coquille • Jamón Resèrva Batallé • crème van eendenlever
Chenin Blanc 2023, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika 9.000 jaar

BIJGERECHTEN

Verse frites • truffelmayonaise 5,00
Vers salade 6.75

NAGERECHTEN

Bergamot • kardemom • yoghurt • grapefruit
Sauvignon blanc dulce 2023, Apassionado, José Pariente, Rueda, Spanje 7,50

millefeuille • hazelnoot • vanille • batak peper
Rode Muscadel 2019, Du Toitskloof kelders, Westkaap, Zuid Afrika 7,50

Cheesecake • blauwschimmel • truffel • kweepeer
Sauternes 2017, Château Petit Vedrines, Bordeaux, Frankrijk 8,00

Selectie van 5 kazen van onze kaastrolley 
(meerprijs 5,50) 

Om mee te beginnen.....

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven gevuld met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    14.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    7,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • KARAAGE (Japanse gefrituurde kip per portie)

    8.50

    met vietnamese truffellak

  • TATSUTA AGE (gefrituurde roodbaars)

    7.50

    met crème van ponzu en shiso

Oesters & lekkers uit de visbar

  • KOKKELS

    14,50

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13.5

    250 gram • a la plancha

  • MOSSELEN

    13.5

    250 gram • nduja di calabria 

  • IRISH MOR

    5.5

    Een zachte,romige oester uit Ierland

  • OOSTERSCHELDE CREUSE

    4.75

    Een verfijnde frisse oester, lichtfruitig en een zilt accent

  • ZEEUWSE PLATTE 000

    5,5

    De diepe nootachtige smaak blijft lang hangen

  • WILD ATLANTIC OESTER

    4.75

    Een frisse zilte volle smaak, met een zacht aromatische nootachtige nasmaak

Lunchen

  • LUNCHMENU

    37.50

    Lunchmenu 2-gangen (Businesslunch binnen één uur)
    Ben je tijdsgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk kunnen we hier rekening mee houden.

  • SALADE BISTRONOMIQUE

    19.50 / 24.50

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte