fbpx

3x vegetarische eten bij Bergpaviljoen Bistronomique & Bar

Vegetarisch eten saai, smakeloos of ingewikkeld?! Echt niet. Kijk maar naar deze heerlijke gerechten.

Smaakvolle bieten
De gepofte biet is een voorgerecht en daarin worden maar liefst drie verschillende soorten bieten gebruikt. De rode biet, de gele biet en de chioggia biet.
De chioggia biet is een beetje een vergeten groenten en is een rood bietenras dat rond 1840 werd ontdekt in het Italiaanse plaatsje Chioggia, een havenstadje in de provincie Venetië. De biet heeft met zijn rode-witte ringen een prachtige tekening aan de binnenkant en is zeer geschikt om rauw in salades te verwerken. De smaak is zacht en zoet en ook zoeter dan de gewone rode biet.

In het voorgerecht worden de drie soorten biet vergezeld door een Oudwijker blauwschimmel die is gemaakt van Hollandse buffelmelk van Buffalo Farm Twente met daaroverheen appel-calvados-stroop en ijs van zoethout en biet.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we onze eigen biologische rose:
Grenache-Syrah-Mourvèdre 2018 rosé, Château l’Arbre de la Boire, Rhône, Frankrijk

Bon apetito!

Lekker Hollands: prei uit eigen tuin
Ons vegetarisch hoofdgerecht is een Hollandse prei uit onze eigen kruidentuin. Daarbij wat ratte-aardappelen. De Ratte komt uit 1872 en is een topper van de Franse keuken. Hij heeft een mooie schil, is langwerpig en vastkokend. De aardappel heeft een zachte, boterachtige structuur en een lichte nootachtige smaak. De finishing touch van dit gerecht is een gefrituurd ei, wat kerrie en een kombu-prei bouillon.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Riesling 2018, Win Win, Von Winning, Pfalz, Duitsland

Eet smakelijk!

Herfst op je bord met de Hokkaido pompoen
Het is herfst en dan is het weer tijd voor pompoen gerechten. De bekendste en misschien wel meest smaakvolle is de Hokkaido pompoen. Deze pompoen is relatief klein van formaat met een zachte eetbare schil waardoor het makkelijk is te bereiden. De pompoen heeft een kastanje, nootachtige smaak. Bij de pompoen serveren we kingboleet, gepofte wilde rijst en groene curry.

Drink je er graag een wijntje bij dan adviseren we:
Viognier 2017, Prieto Pariente, La Tierra de Castilla Y León, Spanje 

Eet smakelijk!

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte