fbpx
Berpaviljoen in GuiltMillau2020

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar in top 7 van beste restaurants van Amersfoort volgens de Gault & Millau 2020.

 

Elk jaar in december komt de nieuwe Gault & Millau uit. Dit onafhankelijke prestigieuze restaurantmagazine tipt de beste restaurant in Nederland. We zijn dan ook heel trots dat ons restaurant vermeld wordt in dit magazine en tot een van de zeven beste restaurants van Amersfoort behoort. De andere restaurants in Amersfoort die ook een vermelding in de gids hebben gekregen zijn: De Aubergerie, Merlot, De Safraan, Hoog vuur, Tollius en Rauw.  

Gault & Millau is te vergelijken met de Michelingids. Restaurants in Nederland worden in dit tijdschrift bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoe meer, hoe beter. In totaal zijn er twintig punten te behalen. Drie koksmutsen houdt in dat GaultMillau 2020 een restaurant voortreffelijk vindt.

Zo werkt het puntensysteem
Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1 tot 20. Restaurants die 13 punten of hoger scoren, worden geselecteerd en krijgen een tekst in de gids. Restaurants met 12 punten krijgen een vermelding in de gids en een tekstvermelding online. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend.

Naast dit 20-puntensysteem, werkt de gids ook met icoontjes. Een hartje symboliseert een sympathiek en daardoor favoriet adres, een restaurant met een geweldige wijnkaart krijgt een druiventros en een smiley staat voor een goede prijs-plezierverhouding.

Dit zegt Guilt & Millau over Bergpaviljoen Bistronomique & Bar
In de visvitrine bij de ingang toont de chef wat aan lekkers uit Yerseke is aangeleverd. In deze keuken ligt immers het accent op mariene gerechten. Ruime keuze aan oesters en kleine porties mosselen, kokkels of scheermessen met knoflook en groene kruiden als voorgerecht. Black cod met aardpeer, morning glory en gezouten citroen als hoofdgerecht met daarnaast ruime keuze aan vegetarische gerechten en vlees van dubbeldoelkoeien. Een product gedreven, duurzame en respectvolle aanpak die zich ook uit in de co-creatie van een biologische wijn aan de voet van de Mont Ventoux.
We zijn voor het eerst beoordeeld met twee koksmutsen en hebben een score van 13/20.

Bekijk de vermelding op de website van Gault & Millau: https://nl.gaultmillau.com/restaurant/bergpaviljoen-bistronomique-bar

 

 

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte