fbpx

Lindy van der Beek: van parttime medewerker in de bediening naar restaurant manager

Bijna 3 jaar werkt deze altijd vrolijke en gastvrije Lindy van Beek in Bergpaviljoen Bistronomique en Bar. Geboren in Olst – een plaatsje tussen Deventer en Zwolle in – is Lindy na haar studie ‘Leisure & Hospitality’ een tijdje gaan werken en wonen op Vlieland. In februari 2017 reageerde ze op een advertentie van Bergpaviljoen Bistronomique & Bar waarin een parttime medewerker in de bediening werd gezocht en werd al snel aangenomen. Als we Lindy vragen waarom werken bij Bergpaviljoen zo leuk is noemt ze drie kernwoorden: doorgroeimogelijkheden, veelzijdigheid en mini-familie.

Doorgroeimogelijkheden
Hoewel ze als parttimer zou starten werd Lindy al snel fulltime ingezet. Na 2 maanden dienstverband zagen Ed en Theo dat het wel snor zat met Lindy en kreeg ze een vast contract en steeds meer verantwoordelijkheden in het restaurant. En die verantwoordelijkheden zijn sinds kort dusdanig uitgebreid dat ze nu benoemd is tot restaurant manager en daarmee – naast het restaurant - ook verantwoordelijk is voor het personeel, de roosters en het inplannen ervan. Eigenlijk is Lindy de rechterhand van Ed en Theo geworden. En daar is ze hartstikke trots op!
Recent heeft Lindy ook haar opleiding ‘Gastronoom Sommelier’ afgerond die zij via Bergpaviljoen heeft mogen doen. Daarmee weet zij nu het nodige van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak gecombineerd met de juiste gastronomische vaardigheden.

Veelzijdigheid
Het leukste aan haar baan vindt Lindy de vele uitdagingen. “Elke gast die in ons restaurant komt is anders, van heel formeel en volgens de etiquette tot super informeel alsof het je beste vriend is. En om dat juist in te schatten, hoe je met je gast omgaat en ze een geweldige avond bezorgt vind ik super! Elke week hebben we hier een echtpaar en zij worden inmiddels al de opa en oma van iedereen genoemd. Ze weten precies wat ze willen eten en drinken en wij dus ook. Echte huiskamergasten zeg maar, ik word daar blij van!”, zegt Lindy lachend.

Maar ook de veelzijdigheid in het werk wordt als een groot pluspunt vermeld. Geen dag is hetzelfde in het restaurant. Dat heeft ook te maken met de extra’s die georganiseerd worden. Van feestavonden, bruiloften, charity diners en partijen tot condoleances. Maar ook cateringen en externe evenementen zoals Proef Amersfoort, Amersfoortse Haringparty, Soiree Deluxe en (dans)evenementen voor het goede doel. “En dan is het mijn taak om alles in en om het restaurant goed te regelen. Waanzinnig leuk!”, aldus Lindy.


Minifamilie
We zijn een hecht team en werken veel samen. We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat maakt het werk ook makkelijker. Ik zie mijn collega’s als een soort mini familie, juist omdat we ook zoveel tijd met elkaar doorbrengen.

Al dat harde werken wordt jaarlijks beloond met een buitenlands reisje naar een van de wijnhuizen waar Bergpaviljoen Bistronomique & Bar zijn wijnen vandaan haalt. Dat is natuurlijk super gaaf om zoiets met z’n allen te mogen doen. Binnenkort gaan we weer met z’n allen de kroeg in om te bespreken waar we volgend jaar naar toe gaan. Ben benieuwd.

We zoeken nog collega’s!
Ben je enthousiast geworden na het lezen van Lindy haar verhaal? We zoeken nog collega’s in de bediening en extra hulp in de keuken als afwasser. Heb je interesse? Kom langs in ons restaurant, bel (033 461 50 50) of mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Voor meer informatie kun je vragen naar Ed of Theo.

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte