Bib Gourmand 2023
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Het geweldige keuzemenu, verse vis uit de toonbank, een klassieker of barfood om te delen? Een etentje in dit lumineuze paviljoen, waar de art-deco-elementen en het ruime terras in het oog springen, gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar of het nu ceviche is of gebakken zalmfilet: de chef pept zijn klassieke basis op met originele ideeën. Een zaak met smaak!..."
Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.
3 gerechten 47.50
4 gerechten 59
5 gerechten 69
6 gerechten 79
Makreel • crème van aardbei en tomaat • schuim van zuring • snijbiet • gepofte quinoa
Grüner Veltliner 2023, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk
Argentijnse gamba • bleekselderij komkommer • crème van zee-egel • blini’s van lavas
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje
Mozaïek van prei en zeewier • olie van gebrande prei • Bretonse curry • labneh • crunch van tempura en furikake
Chardonnay 2023, sur lie, Danie de Wet, Robertson, Zuid Afrika
Vis van de dag • bun van bosui • raapsteel • crème van bosui • saus van Beemster knoflook
Pinot bianco-Sauvignon blanc 2022, Nespoli, Emilia Romagna, Italië
Risotto van hennepzaad • romanesco • Belper knol • padron peper • crème van padron peper • saus van chili en citrus
Alvarelhão-pedral-caínho 2022, Pardusco, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal
Tarte Tropézienne • pijnboompit • yuzu • earl grey thee • custard
Tokaji Aszú 2017, 5 Puttonyos, Château Dereszla, Tokaj, Hongarije
Burnt cheesecake • Granny smith • Timur peper • appelbloesem
Muscat de Rivesaltes 2023, Domaine Brial, Languedoc, Frankrijk
Mochi kokos • rabarber • sneeuw van kokos • gelei van kokos • crème van witte chocolade en yoghurt
Moscato d’Asti 2022, Acquesi, Piemonte, Italië
shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember
250 gram • bacon • boter
250 gram • persillade • witte wijn
250 gram • tomaat • martini bianco
Een rijke, romige en volle oester, delicate en fijne smaak.
Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak
een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak
Ierse oester met een vlezige romige smaak
10 gram • blini’s • crème fraîche
op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
(Dagelijks beperkt op voorraad, gelieve bij de reservering al aan te geven)
Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado
Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado
artisjok met gezouten citroen • zolderspek • cassoulet van witte bonen • chips van artisjok • saus van zwartbiermosterd
langoustine • coquille • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever
Maak zelf je keuze van de kaaswagen.
Zuurdesem • wisselende dip 6.00
Verse frites • truffelmayonaise 5
Bospeen • crème van cashewnoot • crunch van citrus 5.25
Groene salade 4.5
Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.
Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise
Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise
Burrata • brioad beans • crème van cassia • pompoenpit olie • little gem
olijven gevuld met ansjovis
oude kaas uit Leusden • mosterd
Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven
piementos de Pádron • Manchego • españolas olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels • mossels • scheermessen
groentechips • Manchego • Taggiasche olijven • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos de Pádron • picos
met Amsterdamse uien-relish geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise
met truffelmayonaise geserveerd
met sriracha-sinaasappel mayonaise
Contactgegevens
Bergpaviljoen
Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort
Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45
Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte