fbpx

Jouw kerst wordt een feestje met het take away menu van het Bergpaviljoen

We kennen het allemaal, die drukke periode voor de kerst. Alles gaat gehaast en de tijd gaat veel te snel. En dan moet jij ook nog eens een kerstdiner samenstellen om je gasten thuis te imponeren, want je kunt natuurlijk niet achterblijven ten opzichte van vorig jaar.

Voor de iets mindere keukenprins(es) onder ons hebben we dit jaar weer fantastisch nieuws. Het Bergpaviljoen begon zo’n acht jaar geleden als één van de eerste restaurants in Amersfoort met de take away maaltijden. Ook dit jaar kun je jouw gasten weer overdonderen met een zeer geslaagd vier gangen kerstmenu. En het is echt waar, het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Niet alleen makkelijker, ook leuker!
Volgens het Bergpaviljoen is het menu niet alleen makkelijk om te maken, maar ook ontzettend leuk om het te kokkerellen. Een van de eerste tips is een goed glas wijn voor jezelf inschenken tijdens het maakproces. Daar worden wij alvast heel blij van! Voor alle lekkerbekken onder ons, dit kan best wel eens het beste kerstmenu worden dat je ooit hebt gemaakt. En je hoeft het pakket dus alleen te bestellen. Niks lange ellendige rijen bij de supermarkt of speciaalzaak. Zelfs de wijnen kun je gewoon bij het Bergpaviljoen uitkiezen. Dan weet je ook nog eens zeker dat je de juiste wijn en spijs verhouding hebt.

Een prachtmenu naar eigen wens
Je kunt natuurlijk gewoon voor het mooie viergangenmenu van het Bergpaviljoen kiezen. Rond augustus is het team van chefs al begonnen met het samenstellen. Een echt staaltje vakmanschap, dus. Maar ben je nu vegetarisch, of heb jij of één van je gasten een allergie? Ook helemaal geen probleem voor de chefs van het Bergpaviljoen, want zij houden rekening met allerlei dieetwensen. Vier gangen niet genoeg voor jou? Dan kan je het menu ook nog eens naar eigen wens uitbreiden.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst
We waarschuwen je wel vast even: als je een kerst take away menu bij het Bergpaviljoen bestelt en vervolgens serveert aan jouw gasten, dan willen ze waarschijnlijk nooit meer iets anders. De vraag waarom jij je talent voor culinair koken nog nooit eerder hebt vertoond kun je ook gegarandeerd verwachten. Misschien dan toch wel zo verstandig om te vermelden dat het menu is samengesteld door de chefs van het Bergpaviljoen en dat jij alleen hun tips en tricks hebt opgevolgd uit de duidelijke beschrijving.

Wat serveer je dan tijdens de kerst?
Het voorgerecht bestaat uit een terrine van fazant met gerookte eend, piccalilly, aardpeer en pistache. Als tussengerecht kun je kiezen uit een dubbelgetrokken duivenbouillon met truffelroom of voor een bisque van langoustines. Vervolgens staat er Hertenbiefstuk op het menu, met knolselderij, kastanje, paddenstoelen, witlof en rode port-kaneel. En als nagerecht serveer je een echte Amersfoortse kei, gemaakt van honing, five spices en veenbessen. Ben je meer een viseter, dan kun je ook voor de rode-mul met broccoli en aubergine kiezen. Klinkt dit menu fantastisch voor je? Goed nieuws, want wanneer je het volledige viergangenmenu bestelt bedraagt de prijs geen €45,00 per persoon maar €39,50 per persoon. Andere wensen of aanvullingen? Bekijk het volledige take away menu vast hier.

Gezelligheid tijdens het ophalen van je menu
De gezelligheid begint al tijdens het ophalen van je bestelde menu in het Bergpaviljoen. Onder het genot van een kopje koffie, thee of een lekker glas wijn haal jij je samengestelde menu op 24 december op. Dat kan van 12:00 uur tot 16:00 uur. Ervaring leert dat deze dag een en al gezelligheid is. Je ontmoet andere thuis-keuken-chefs en maakt gezellig een praatje. Toch een stuk relaxter dan in een drukke supermarkt staan.

Bronvermelding:
Dit artikel is geschreven door Juliëtte Schmitt (redactie indebuurt) en gepubliceerd op de website van indebuurt/Amersfoort

 
 

 

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte