fbpx

Nationale Week Zonder Vlees

"Flexitariër - Is dat een vegetariër die af en toe vlees eet…,
of iemand die vlees eet en soms vegetarisch?
Wij rekenen 'ja' - als antwoord op beide vragen - goed!"

Direct reserveren

Doe mee met de Nationale Week zonder Vlees en laat je verrassen door de vegetarische keuken. Ga jij de uitdaging aan?

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar gaat in de periode van 9 t/m 15 maart extra focus leggen op vegetarische gerechten en is één van de deelnemende restaurants aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees campagne. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook in ons restaurant.

Je hoeft echt niet meteen een 'hardcore' vegetariër te worden. Je kunt ook flexitariër worden, en gewoon wat minder vlees eten.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Vegetarische Restaurantweek serveren we een tweegangen lunchmenu voor € 29,- en een driegangen dinermenu Bistronomique voor € 37,-   

Gedurende deze campagnes kan je kiezen uit:

twee verschillende voorgerechten

Geroosterde aubergineLittle gem

twee verschillende hoofdgerechten

Rode koolTartelette

en een dessert (hoort bij Menu Bistronomique)

Amersfoortse kei

 

Dit is waarom wij meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek

We merken dat onze gasten steeds vaker kiezen voor een vegetarisch gerecht. En dan kom je niet meer weg met een salade geitenkaas of een pasta met paddenstoelen. Sinds onze transformatie naar 'Bistronomique & Bar' hebben we regelmatig vegetarische gerechten op onze kaart staan en we verwachten dat dit - mede door de toenemende vraag - de komende jaren alleen maar toe zal nemen.

Vegetarisch eten wint dus steeds meer aan populariteit. Dit wordt ook bevestigd in een onlangs gepubliceerd onderzoek van de ABNAMRO; 'Meer innovatie zorgt voor groei van vleesvervangers'. Hieruit blijkt dat een op de drie consumenten duurzamer wil eten, en drie op de vijf meerdere dagen per week bewust geen vlees eet. 

Wij omarmen campagnes zoals 'De Nationale Week zonder Vlees' en de 'Vegetarische Restaurantweek' omdat er op deze manier door het hele land aandacht wordt gevraagd voor het eten van minder vlees en hopelijk een versnelde bewustwording oplevert van de voordelen daarvan.

Het is niet aan ons om je te betuttelen, maar het is onze mening dat elke dag vlees of vis eten niet meer van deze tijd is. Een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, mag wat ons betreft de nieuwe standaard worden in Nederland. Het is een kleine moeite om een dagje geen vlees of vis te eten, maar het heeft een grote impact op het welzijn van mens, dier en de kwaliteit van het milieu. Het leidt immers tot een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen, die op hun beurt weer bijdragen aan klimaatverandering, en een verlaging van het (drink)watergebruik. Meer informatie over de voordelen van minder eten van vlees lees je op de website van 'Nationale Week zonder Vlees'.

 

 

 Bergpaviljoen deelnemer aan de Vegetarische Restaurantweek

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte