fbpx

Nationale Week Zonder Vlees - Hoe FLEXI ben jij?

Doe mee met de Nationale Week zonder Vlees en laat je verrassen door de vegetarische keuken. Onze chef laat je graag zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken! Ga jij de uitdaging aan?

Bergpaviljoen Bistronomique & Bar gaat van 9 t/m 15 maart nog meer de focus leggen op vegetarische gerechten en is een van de deelnemende restaurants aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de Nationale Week zonder Vlees campagne. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! We vragen je echt niet om vegetariër te worden, maar wat dacht je van FLEXItarisch, gewoon wat minder vlees eten. 

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Vegetarische Restaurantweek serveren we een tweegangen lunchmenu voor € 29,- en een driegangen Menu Bistronomique voor € 37,-

Onze food line-up tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Voorgerechten (keuze uit)

Geroosterde aubergineLittle gem

Hoofdgerechten (keuze uit)

Rode koolTartelette

Nagerecht bij Menu Bistronomique (keuze uit)

Amersfoortse kei

 

Reserveer nu je tafeltje!

 

Dit is waarom wij meedoen aan de Vegetarische Restaurantweek?
We zien dat onze gasten steeds vaker kiezen voor een vegetarisch gerecht. En dan kom je niet meer weg met een salade geitenkaas of een pasta met paddestoelen. Sinds onze transformatie naar Bistronomique & Bar zo'n twee jaar geleden, hebben we al meer vegetarische gerechten op de kaart staan en we verwachten dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Plantaardig eten wint dus steeds meer aan populariteit. Dat wordt ook bevestigd in het onlangs gepubliceerd onderzoek van ABN AMRO 'Meer innovatie zorgt voor groei van vleesvervangers' waaruit blijkt dat een op de drie consumenten duurzamer wil eten, en drie op de vijf eet meerdere dagen per week bewust geen vlees. 

Wij omarmen campagnes als 'De Nationale Week zonder Vlees' en de 'Vegetarische Restaurantweek' omdat er dan op landelijk niveau aandacht en bewustwording wordt gevraagd voor het eten van minder vlees en wat de voordelen daarvan zijn. 

Het is niet aan ons om jou te betuttelen maar het is onze mening dat elke dag vlees of vis eten niet meer van deze tijd is. Een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, mag wat ons betreft de nieuwe standaard worden in Nederland. Het is een kleine moeite om vaker een dagje geen vlees of vis te eten. Daarbij heeft het een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Meer informatie over de voordelen van minder vlees eten lees je op de website van Nationale Week zonder Vlees.

 

 Bergpaviljoen deelnemer aan de Vegetarische Restaurantweek

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte