fbpx

Onze biologische huiswijn is bekroond met een gouden medaille in Parijs

Sinds 2018 schenken wij onze eigen biologische huiswijnen die we zelf hebben samengesteld en daar zijn we super trots op. We doen dit in samenwerking met het Nederlandse echtpaar Daan en Elvire van Dijkman die hun eigen wijndomein in de Provance in Frankrijk hebben: Domaine de Marotte.

Een van deze biologische wijnen – de viognier uit 2018 – is bekroond met een gouden medaille op de ‘concours international des vins biologiques &n conversion’ . Dit is een internationale competitie voor biologische wijnen waar wijnboeren worden uitgenodigd hun biologische wijnen te presenteren aan de jury.

In 1996 is Pierre Guigui – journalist en auteur van 15 boeken - deze competitie gestart. Inmiddels wordt hij bijgestaan door Philippe Faure Brac, de beste sommelier van de wereld en president van de Union of French Sommellerie. Het interprofessioneel comité bestaat uit Christian Brocheton, Jean-Michel Deluc (voormalig president van de Parijse sommeliers en van Ile de France, Verantwoorde Academie voor Wijn, Sommelier van de Petit Ballon) en Bruno Guarnieri (kelderkaraf).

Deelnemen aan deze competitie zorgt voor erkenning van de wijnen en is de grootste proeverij van biologische wijnen in Parijs.

Hartstikke trots dat wij de Viognier in het Bergpaviljoen schenken.

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte